NEA

Άνοιγμα της Amazon στο χώρο της Υγείας με την απόκτηση online φαρμακείου

Άνοιγμα της Amazon στο χώρο της Υγείας με την απόκτηση online φαρμακείου

Από τη Ρούλα Σκουρογιάννη 

 

Μετά από αρκετό καιρό που φήμες και εικασίες πλανούνταν για κάποια σχετική κίνηση, ο κολοσσός της Amazon έκανε, τελικά, το επίσημο άνοιγμά του στο χώρο της Υγείας με την απόκτηση του online φαρμακείου PillPack.

 

Ενώ φαίνεται μόνο ένα μικρό πρώτο βήμα, η κίνηση θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες για τη βιομηχανία, και αυτό φάνηκε αμέσως στην αγορά, όπου οι τιμές των μετοχών συναφών ανταγωνιστικών εταιρειών (Walgreens Boots Alliance, Rite Aid Corp, CVS Health Corp) μειώθηκαν από 10% έως 13%, ενώ πολλές άλλες επηρεάστηκαν αλλά σε μικρότερο ποσοστό.

 

Φυσικά, ο αντίκτυπος της κίνησης αυτής θα φανεί τους επόμενους μήνες. Προς το παρόν, τα δεδομένα στη βιομηχανία παρέμειναν σταθερά, με το διευθύνοντα σύμβουλο της Wallgreens, Stefano Pessina, να δηλώνει ότι «δεν ανησυχεί ιδιαιτέρως», θεωρώντας την κίνηση ως μια «δήλωση της πρόθεσης» και τίποτα περισσότερο αυτή τη στιγμή, σημειώνοντας ότι «ο κόσμος του φαρμακείου είναι πολύ πιο πολύπλοκος από την παράδοση πακέτων με χάπια ή φάρμακα.

 

«Η ομάδα της PillPack έχει όραμα και συνδυάζει βαθιά εμπειρία στο χώρο του φαρμακείου με έμφαση στην τεχνολογία», λέει ο Jeff Wilke, Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon Worldwide Consumer. «Στην PillPack βελτιώνουμε ουσιαστικά τη ζωή των πελατών μας και θέλουμε να συνεχίσουμε να διευκολύνουμε τους ανθρώπους να εξοικονομούν χρόνο, να απλοποιούν τη ζωή τους και να αισθάνονται πιο υγιείς. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τι μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας με την πάροδο του χρόνου».

 

Ο TJ Parker, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της PillPack, πρόσθεσε: «Η PillPack καθιστά απλό για κάθε πελάτη της να παίρνει το σωστό φάρμακο την κατάλληλη στιγμή και να αισθάνεται υγιέστερος. Μαζί με την Amazon, είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους εταίρους σε όλη την υγειονομική βιομηχανία για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπορούν να επωφεληθούν από μια καλύτερη εμπειρία φαρμακείου».

 

Και τα δύο μέρη προσδοκούν να ολοκληρωθεί η συμφωνία το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.