ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου σε συνεργασία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία ευαισθητοποιούν τους ακρίτες για τα καρδιαγγειακά νοσήματα

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου σε συνεργασία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία ευαισθητοποιούν τους ακρίτες για τα καρδιαγγειακά νοσήματα

Μία εξαιρετική πρωτοβουλία παίρνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου αναδεικνύοντας για μία ακόμη φορά τον κοινωνικό ρόλο του φαρμακοποιού που  στις εσχατιές της χώρας αποκτά μία ακόμη πιο ιδιαίτερη σημασία.

 

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Την Κυριακή 8 Ιουλίου φαρμακοποιοί του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου μαζί με κλιμάκιο καρδιολόγων της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας αποτελούμενο από τον γ.γ. της ΕΚΕ διευθυντή Ιωάννη Κανακάκη και τα μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας, διευθυντή κ.κ. Ευάγγελο Μάτσακα και Στέλιο Χαντανή θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην ακριτική νήσο Ψέριμο.

Στη διάρκεια της επίσκεψης θα εξετάσουν με φορητά καρδιολογικά μηχανήματα όσους κατοίκους του νησιού το επιθυμούν και θα συζητήσουν μαζί τους θέματα πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας.

Η ενέργεια πραγματοποιείται στο πλαίσιο της στρατηγικής συμμαχίας του ΦΣ Δωδεκανήσου με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, η οποία θα συνεχιστεί και με άλλες κοινωνικές δράσεις για να καταστεί το μήνυμα της πρόληψης κοινός τόπος για όλους τους Δωδεκανήσιους και όχι μόνο.

Μάλιστα την προηγούμενη ημέρα, το Σάββατο 7 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί ενημερωτική εκδήλωση για τα καρδιαγγεικά νοσήματα

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα υγείας στη χώρα μας και επιβαρύνουν με τεράστιο κόστος το σύστημα υγείας. κόστος που συνίσταται στην απώλεια ανθρώπινων ζωών αλλά και στην επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων για τη διάγνωση και την θεραπεία τους. Ως εκ τούτου η πρόληψη αποτελεί μονόδρομο για τη μείωσή τους. Στην προσπάθεια αυτή της συνεχούς ενημέρωσης για την πρόληψή τους ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου γνωρίζοντας ότι το φαρμακείο αποτελεί την «εμπροσθοφυλακή» στην μάχη για την πρόληψη διοργανώνει και πάλι σε συνεργασία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία εκδήλωση ενημέρωσης για τους φαρμακοποιούς και για το κοινό. Στη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κω στις 6:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Αλεξάνδρα», διακεκριμένοι επιστήμονες θα μιλήσουν για τα τελευταία ευρήματα σχετικά με την πρόληψη και τη διάγνωση των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι το μήνυμα της πρόληψης μέσα από τη συνεργασία της καρδιολογικής και φαρμακευτικής κοινότητας να περάσει σε όλο τον πληθυσμό της Δωδεκανήσου.