NEA

Με ένταση, χημικά αλλά και ΜΑΤ η συγκέντρωση εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

Με ένταση, χημικά αλλά και ΜΑΤ η συγκέντρωση εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

Η σημερινή πορεία και διαμαρτυρία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία που κατέληξε στο υπουργείο Οικονομικών σηματοδοτήθηκε από ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Οι εργαζόμενοι οι οποίοι επιχείρησαν να μπουν στο υπουργείο για να συναντήσουν τον κ. Τσακαλώτο απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ με σπρωξιές και…χημικά.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ, στις 29 Ιουνίου ο κ. Τσακαλώτος είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τα σωματεία για να συζητήσουν τα αιτήματά τους, ωστόσο αυτή ακυρώθηκε. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ, στη συνάντηση «θα έθετε μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας και ΕΚΑΒ».

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων τόνισε ότι οι συγκεντρώσεις στο υπουργείο Οικονομικών θα πυκνώσουν. «Ο υπουργός Οικονομικών δεν μπορεί να κρύβεται από τους εκλεγμένους εκπροσώπους δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ», ενώ ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν έξω από το υπουργείο ήταν «αφήστε τους εργαζόμενους και πιάστε τον Ρουβίκωνα».