NEA

Ο νέος ΕΚΠΥ «καίει» τα κέντρα αποκατάστασης

Ο νέος ΕΚΠΥ «καίει» τα κέντρα αποκατάστασης

Συνάντηση με τον Αν. υπ. Υγείας Παύλο Πολάκη ζητούν οι εργαζόμενοι των Κέντρων Αποκατάστασης με αφορμή τον νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας, ο οποίος σύμφωνα με τον Πρόεδρο των εργαζομένων κ. Χρ. Βιρβίλη, εξαιρεί πολλές ομάδες ασθενών από σημαντικές παροχές υγείας, ενώ θέτει και σε κίνδυνο τους 4.600 εργαζόμενους που εργάζονται σε Κέντρα Αποκατάστασης σε όλη την Ελλάδα.

Με επιστολή που έχει αποστείλει ο κ. Βιρβίλης στον Παύλο Πολάκη αναφέρει «επικαλούμαστε το δίκαιο των αιτημάτων μας, καθώς και την δυνατότητα που μας δώσατε με δηλώσεις σας να υποβάλλουμε τις προτάσεις μας προς βελτίωση του ΕΚΠΥ, μέχρι την έναρξη εφαρμογής του. Είμαστε βέβαιοι ότι η γνώση και η εμπειρία που διαθέτετε ως καταξιωμένος γιατρός αλλά και η μέχρι σήμερα πολιτική σας ιστορία, θα συμβάλλουν στην κατοχύρωση του δικαιώματος του Έλληνα Πολίτη για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και αποκατάστασης σε σύγχρονες δομές, στη χώρα του».

Ωστόσο σε δηλώσεις του σήμερα στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει οριστικοποιηθεί κάποια συνάντηση, ενώ στο πλευρό τους έχουν όλες τις Ελληνικές, Ευρωπαϊκές αλλά και Διεθνείς Επιστημονικές Εταιρείες, υποστηρίζοντας την ανάγκη για παροχή υπηρεσιών σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη όπως οι διαβητικοί που χρειάζονται έως και 40 ημέρες αποκατάστασης μετά από έναν τραυματισμό.

Η ΕΚΑΕ έχει ήδη αποστείλει εξώδικο στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη και τα μέλη το Δ.Σ. διαμαρτυρόμενη για τον νέο ΕΚΠΥ σε σχέση με την αποκατάσταση και την αποθεραπεία ασθενών αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο εγκρίθηκε, χωρίς τη συμμετοχή των εργαζομένων ή των ασθενών.