ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για το Ιδιοκτησιακό των φαρμακείων - Θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη οι φαρμακοποιοί

Εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για το Ιδιοκτησιακό των φαρμακείων - Θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη οι φαρμακοποιοί

 

Από το Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Εκ νέου προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ετοιμάζουν οι φαρμακοποιοί μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για το Ιδιοκτησιακό των Φαρμακείων.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του που απευθύνεται προς όλους τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας αναφέρει:

«Εκδόθηκε το υπ’ αριθμόν 64 Προεδρικό Διάταγμα «Ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού – Ίδρυση φαρμακείου» (ΦΕΚ Α΄ 124/11.7.2018). Κατά του εν λόγω Π.Δτος, ως έχει ανακοινωθεί, θα ασκηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αίτησης ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες νομικό σημείωμα επί του εν λόγω Π.Δτος.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση».

Υπενθυμίζεται ότι οι φαρμακοποιοί είχαν προσφύγει και πάλι στο ΣτΕ για το ιδιοκτησιακό και είχαν δικαιωθεί καθώς το ΣτΕ έκρινε ότι η σχετική ρύθμιση δεν μπορούσε να σταθεί με τη μορφή υπουργικής απόφασης, όπως είχε αρχικά προωθηθεί αλλά με τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος.

Όπως είχε αναφέρει ο Νομικός Σύμβουλος του ΠΦΣ κ. Ηλίας Δημητρέλλος σε παλαιότερο νομικό του σημείωμα σχετικά με το εν λόγω ζήτημα «η πρώτη (δικαστική) μάχη κερδήθηκε με την υπ’ αριθμόν 1804/2017 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και θα δοθεί και πάλι ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου και αν χρειαστεί ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης» κάτι που προφανώς θα επαναβεβαιωθεί και στο αναμενόμενο νέο νομικό σημείωμα.