NEA

Ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων στο «Ερρίκος Ντυνάν»

Ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων στο «Ερρίκος Ντυνάν»

     Σύμφωνους βρίσκει τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» «η εκδήλωση ενδιαφέροντος της κυβέρνησης για την επανένταξή του στην εποπτεία του Δημοσίου».

 

     Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μία τέτοια κίνηση θα αποτελεί «προσφορά προς την ελληνική κοινωνία, παρέχοντας προς όλους τους πολίτες ένα νοσοκομείο με υψηλού επίπεδου υπηρεσίες υγείας και άρτιο εξοπλισμό, ενώ συγχρόνως βάζει φραγμό στο μονοπωλιακό καθεστώς που επιχειρείται να εφαρμοστεί στον κλάδο, που ενδεχομένως θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες τόσο προς τους πολίτες και τα ασφαλιστικά ταμεία, όσο και στα εργασιακά».

 

     Ενόψει της επικείμενης περαιτέρω μεταβίβασης του «Ερρίκος Ντυνάν», το σωματείο των εργαζομένων δηλώνει ότι πάγια και κυρίαρχη θέση του αποτελούσε πάντα η υπεράσπιση του κοινωφελούς χαρακτήρα του νοσοκομείου υπό τον έλεγχο και εποπτεία του Δημοσίου και του υπουργείου Υγείας.

 

     Επίσης, «διαμηνύει πως αυτό που αξιώνει σε κάθε τυχόν και με οποιοδήποτε τρόπο τελεσθείσα μεταβίβαση είναι να εφαρμοστεί το κοινοτικό και εθνικό πλαίσιο που προβλέπει αυτοδίκαιη μεταβίβαση των εργασιακών σχέσεων με τους ισχύοντες όρους αμοιβής και εργασίας και να μην επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος».