NEA

Χανιά: Στην τελική ευθεία το έργο της εγκατάστασης παραγωγής οξυγόνου στο Νοσοκομείο Χανίων

Χανιά: Στην τελική ευθεία το  έργο της εγκατάστασης παραγωγής οξυγόνου στο Νοσοκομείο Χανίων

Στην προκήρυξη δημόσιου ηλεκτρονικού διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια και εγκατάσταση παραγωγής οξυγόνου (με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής) προχώρησε το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητή του ιδρύματος, Μηνά Βουλγαρίδη, «πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, προϋπολογισμού 280.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με σκοπό την προμήθεια και εγκατάσταση στο νοσοκομείο του αναγκαίου μηχανολογικού εξοπλισμού  για την παραγωγή Ιατρικού Οξυγόνου».

Η ημερομηνία ανάρτησης της διακήρυξης του διαγωνισμού στη διαδικτυακή  πύλη του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. είναι η 27η-07-2018, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι στις 24-09-2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00 και η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών είναι στις 28-09-2018  ημέρα Παρασκευή  και ώρα 10:00 π.μ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού στο νοσοκομείο Χανίων θα εγκατασταθεί ο αναγκαίος μηχανολογικός εξοπλισμός και το νοσηλευτικό ίδρυμα θα παράγει και θα εμφιαλώνει Ιατρικό Οξυγόνο με ίδια μέσα. Αυτό θα του επιτρέψει να επιτύχει αυτάρκεια, αλλά και σημαντική εξοικονόμηση πόρων, καθώς δεν θα είναι υποχρεωμένο -όπως γίνονταν έως σήμερα- να προμηθεύεται οξυγόνο από ιδιωτικές εταιρείες. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι το 2015 για την προμήθεια ιατρικού οξυγόνου το νοσηλευτικό ίδρυμα κατέβαλε 299.454 ευρώ και το 2016 213.355 ευρώ».

Το Γ.Ν. Χανίων είναι ένα από τα πέντε δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης που χρηματοδοτήθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε να αποκτήσουν εξοπλισμό Παραγωγής Αέριου Οξυγόνου και το πρώτο που προχώρησε στην προκήρυξη του διαγωνισμού.

Τα πέντε αυτά νοσοκομεία είναι: τo Γ.Ν. Χανίων, το Γ.Ν. Ρεθύμνου, το Γ.Ν. Αγίου Νικολάου, το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο.

Στο Γ.Ν. Χανίων, στο ΠΑΓΝΗ και στο Βενιζέλειο θα πραγματοποιείται μάλιστα εντός των νοσοκομείων και εμφιάλωση του Οξυγόνου για ιδία χρήση.