ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Νέα Ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ: Πόσο εύχρηστη αλλά και ουσιαστικά χρήσιμη είναι στους πολίτες;

Νέα Ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ: Πόσο εύχρηστη αλλά και ουσιαστικά χρήσιμη είναι στους πολίτες;

Στη νέα ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ, η οποία είναι πλέον γεγονός, πολίτες και πάροχοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες και να βρουν πληροφορίες για παροχές του Οργανισμού, για νοσηλείες και καλύψεις.

 

Ρούλα Σκουρογιάννη

 

Μετά από αναμονή χρόνων και λεπτομερείς σχεδιασμούς, τέθηκε σε χρήση η νέα, πιο εύχρηστη σελίδα του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr).

Το στήσιμο της σελίδας είναι πραγματικά «φιλικό» στο χρήστη, αφού από την αρχική σελίδα, με μία ματιά, έχει αμέσως άποψη των υπηρεσιών που προσφέρονται.

 

Γίνεται σαφής διαχωρισμός στα πεδία που θα κατευθυνθεί ο πολίτης, από αυτά που θα αναζητήσει ό,τι χρειάζεται ο πάροχος υγείας.

 

Ειδικότερα, οι ασφαλισμένοι μπορούν να βρουν, στην επιλογή «βρες γρήγορα», υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ αλλά και διευθύνσεις φαρμακείων του Οργανισμού, τον ασφαλιστικό τους φάκελο, τους συμβεβλημένους γιατρούς (με τους οποίους μπορούν να κλείσουν ραντεβού) αλλά και χάρτη υγείας με όλες τις διαθέσιμες υποδομές υγείας που βρίσκονται στην περιοχή τους.

 

Σε πιο αναλυτικό μενού αναζήτησης υπηρεσιών, οι πολίτες μπορούν ακόμα να ενημερωθούν σχετικά με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας, τις διαδικασίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πληροφορίες για τα φάρμακά τους, χρήσιμα τηλέφωνα και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις, ενώ υπάρχει (αποκλειστικά για τους πολίτες) και φόρμα επικοινωνίας με τις υπηρεσίες του Οργανισμού.

 

Χρήσιμες είναι και οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που βρίσκονται στη διάθεση των επαγγελματιών υγείας, όπως τα όρια συνταγογράφησης ιατρικών πράξεων, τα συγκεντρωτικά στοιχεία υποβολής δαπανών, το θεσμικό πλαίσιο επιτροπής διαπραγμάτευσης, αλλά και ενεργή σύνδεση με την ΗΔΙΚΑ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

 

Πολύ σημαντικό είναι ότι υπάρχει πρόσβαση στα Μητρώα Ηπατίτιδας C και Χρόνιας Μυελογενούς Λευχαιμίας, στο σύστημα ηλεκτρονικής προέγκρισης φαρμάκων και στο eΔΑΠΥ.

 

Τα ηλεκτρονικά εργαλεία, όπως η νέα ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ είναι απαραίτητα για την οικονομία χρόνου και περιττού, πλέον, κόπου, αλλά και για την online ενημέρωση που είναι απολύτων αναγκαία σε κάθε πολίτη και επαγγελματία και ακόμα περισσότερο στην ευαίσθητη ομάδα των ασθενών. Προϋπόθεση, ωστόσο, για να ισχύσουν τα θετικά που προαναφέραμε είναι να έχουν μπει οι σωστές βάσεις λειτουργίας και ανανέωσης της ιστοσελίδας.