ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Έτοιμοι να συνδράμουν τους πληγέντες σε ό,τι χρειαστούν σε ιατροφαρμακευτικό υλικό δηλώνουν οι φαρμακοποιοί

Έτοιμοι να συνδράμουν τους πληγέντες σε ό,τι χρειαστούν σε ιατροφαρμακευτικό υλικό δηλώνουν οι φαρμακοποιοί

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Οι φαρμακοποιοί δείχνοντας για μία ακόμη φορά το κοινωνικό τους πρόσωπο καθώς είναι οι επαγγελματίες υγείας που έρχονται σε μεγαλύτερη επαφή καθημερινά με τους πολίτες έθεσαν τους εαυτούς τους στη διάθεση της Πολιτείας προκειμένου να συνδράμουν με όποιον πρόσφορο τρόπο εκείνη επιλέξει στο «τιτάνιο έργο περίθαλψης των τραυματιών από αυτήν την ανείπωτη τραγωδία».

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αναφέρονται τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου  εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της  πύρινης λαίλαπας στην Αττική, που στοίχισε την ζωή, σε πολύ μεγάλο αριθμό  συνανθρώπων μας.

Δυστυχώς η τραγωδία βρίσκεται σε εξέλιξη και ο αριθμός των θυμάτων συνεχώς αυξάνεται.  Ο Π.Φ.Σ. εκφράζοντας τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας, είναι πρόθυμος να συνδράμει με όποιον πρόσφορο τρόπο επιλέξει  η Πολιτεία,  στο τιτάνιο έργο περίθαλψης των τραυματιών από αυτή την ανείπωτη τραγωδία».

 

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής

 

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής στα όρια του οποίου εξελίσσεται αυτή η τραγωδία απευθύνθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης το υπουργείο Υγείας ότι βρίσκεται στη διάθεσή του ζητώντας του πληροφορίες για το τι και πως θα μπορούσε να βοηθήσει ως Σύλλογος. 

Επίσης, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΦΣΑ κ. Κώστας Λουράντος στο DailyPharmaNews «έχουμε μιλήσει με τους τομεάρχες των περιοχών που επλήγησαν και περιμένουμε από αυτούς να μας ενημερώσουν για την κατάσταση και για το τι χρειάζονται. Σημαντικό επίσης να αναφερθεί είναι το ότι οι Δήμοι δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να μας πουν τι χρειάζονται, κάτι το οποίο καταλαβαίνω καθώς είναι σε κατάσταση συναγερμού».

 

Και οι Θεσσαλονικείς φαρμακοποιοί

Τέλος και ο άλλος μεγάλος Φαρμακευτικός Σύλλογος της χώρας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με επιστολή του προς το υπουργείο Υγείας δηλώνει την επιθυμία οι Φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης να συνδράμουν άμεσα αν παρουσιαστεί οποιαδήποτε επιπλέον ανάγκη σε ιατροφαρμακευτικό υλικό για την περίθαλψη των τραυματιών.

Στην επιστολή του ο ΦΣΘ αναφέρει τα εξής:  

«Κύριε υπουργέ,

 

Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης παρακολουθούν συγκλονισμένοι την πύρινη τραγωδία που πλήττει την Αττική. Παρ’ όλο που βρισκόμαστε μακριά από τα μέτωπα της φωτιάς, η ψυχή, η καρδιά και η σκέψη μας είναι στα θύματα αυτής της τραγωδίας και στους ανθρώπους που παλεύουν να σώσουν τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας.

Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι αν παρουσιαστεί οποιαδήποτε επιπλέον ανάγκη σε ιατροφαρμακευτικό υλικό για την περίθαλψη των τραυματιών, οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης είναι έτοιμοι να συνδράμουν ΑΜΕΣΑ.

Ευχόμαστε η τραγωδία αυτή να λήξει σύντομα».