NEA

ΕΚΑΒ: Ενημέρωση για τις πυρκαγιές σε Κινέτα και Ανατολική Αττική

ΕΚΑΒ: Ενημέρωση για τις πυρκαγιές σε Κινέτα και Ανατολική Αττική

Τρεις ημέρες μετά τις δύο παράλληλες φονικές πυρκαγιές της Δευτέρας 23 Ιουλίου, το ΕΚΑΒ ενημερώνει για την κινητοποίησή του την ώρα της εξέλιξης των συμβάντων, δίνοντας μία εικόνα για την προώθηση του δυναμικού του στην περιοχή της Κινέτας και της Ραφήνας και το έργο των διασωστών και των ιατρών των ΚΙΜ, τονίζοντας ότι όλες οι δυνάμεις του παραμένουν «σε αυξημένη επιφυλακή και ετοιμότατα στις περιοχές των πυρκαγιών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα κάθε έκτακτο περιστατικό που θα προκύψει», κάτι που απευχόμαστε όλοι.

 

«Αναφορικά με τις πρωτοφανείς και καταστροφικές πυρκαγιές που έλαβαν χώρα ταυτόχρονα στις περιοχές της Κινέτας και της Ανατολικής Αττικής, θα θέλαμε να ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

 

  • Τη Δευτέρα 23/07/2018 στις 12:00 μ.μ., το Επιχειρησιακό Κέντρο του ΕΚΑΒ ενημερώθηκε για πυρκαγιά σε δασική περιοχή της Κινέτας. Η ενεργοποίησή του ήταν άμεση, στέλνοντας στον τόπο του συμβάντος συνολικά 5 Ασθενοφόρα οχήματα, 1 Κινητή Μονάδα (ΚΙΜ) με ιατρό, 1 Van του Τμήματος Ειδικών Καταστροφών, καθώς και 1 μηχανή.

 

  • Στις 16:00, το Επιχειρησιακό Κέντρο του ΕΚΑΒ ενημερώθηκε ότι ξέσπασε νέα μεγάλη πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας στην Ανατολική Αττική. Αμέσως, τέθηκε σε επιφυλακή και προκειμένου να ενισχυθεί το δυναμικό του και προχώρησε στην ενίσχυση του επιχειρησιακού δυναμικού του τόσο σε ανθρώπινους πόρους όσο και σε οχήματα. Ταυτόχρονα έδωσε εντολή και έσπευσαν άμεσα στην περιοχή της πυρκαγιάς συνολικά 4 ΚΙΜ με ιατρούς, 11 ασθενοφόρα και ένα όχημα του Τμήματος Ειδικών Καταστροφών (ΕΤΙΚ) της υπηρεσίας.

 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, και από τα δύο μέτωπα της φωτιάς (Κινέτα & Ραφήνα), οι Διασώστες του ΕΚΑΒ διακόμισαν συνολικά 80 περιστατικά στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία είχαν τεθεί ήδη σε αυξημένη ετοιμότητα λόγω των έκτακτων περιστατικών.

 

Τόσο οι Διασώστες του ΕΚΑΒ, όσο και οι Ιατροί των ΚΙΜ καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας με υψηλό αίσθημα ευθύνης και άκοπα, παρείχαν επίσης, διαρκώς Υγειονομική Βοήθεια σε μεγάλο αριθμό περιστατικών για την αντιμετώπιση κυρίως αναπνευστικών δυσχερειών χωρίς να χρήζουν διακομιδής σε νοσοκομείο.

 

Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ θέλει να συγχαρεί το Επιχειρησιακό του Κέντρο, το οποίο λειτούργησε άμεσα και με υποδειγματικό επαγγελματισμό, τους Ιατρούς των Κινητών Μονάδων και τους Διασώστες – Πληρώματα Ασθενοφόρων οχημάτων και το ΕΤΙΚ, που παρά τις μεγάλες δυσκολίες να προσεγγίσουν τα σημεία των συμβάντων, αντιμετώπισαν αποτελεσματικά όλα τα περιστατικά, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.

 

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό των νοσοκομείων ΚΑΤ, Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο, Θριάσεο, Παίδων και τα Κ.Υ. Σπάτων, Κ.Υ. Ν. Μάκρης, για τη συνεργασία και συμβολή τους στην άψογη λειτουργία της αλυσίδας Υγείας.

 

Όλες οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ παραμένουν σε αυξημένη επιφυλακή και ετοιμότατα στις περιοχές των πυρκαγιών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα κάθε έκτακτο περιστατικό που θα προκύψει».