ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Τα πρώτα δέματα αλληλεγγύης των ελλήνων φαρμακοποιών έφτασαν στη Ραφήνα ενώ μήνυμα συμπαράστασης έστειλαν Κύπριοι και Τούρκοι φαρμακοποιοί

Τα πρώτα δέματα αλληλεγγύης των ελλήνων φαρμακοποιών έφτασαν στη Ραφήνα ενώ μήνυμα συμπαράστασης έστειλαν Κύπριοι και Τούρκοι φαρμακοποιοί

 

Τα πρώτα δέματα της αλληλεγγύης των Φαρμακοποιών για τους πυρόπληκτους της ανατολικής αττικής έφθασαν ήδη στον  προορισμό τους. Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο «στην αποθήκη της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας στη Ραφήνα έφθασε σήμερα η πρώτη αποστολή  υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού  από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης». Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης «η ανταπόκριση των φαρμακευτικών συλλόγων όλης της χώρας στο κάλεσμα του ΠΦΣ για την αποστολή βοήθειας στους πληγέντες από την πύρινη λαίλαπα συμπολίτες μας, είναι εντυπωσιακή».

Την κινητοποίηση αυτή ήρθε να ενισχύσει ο Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος με την πρόεδρο του κ. Πιέρα - Ισσέγιεκ Ελένη να επικοινωνεί με τον πρόεδρο του ΠΦΣ κ. Θεοδοσιάδη και να του μεταφέρει τη βούληση των Κυπρίων Φαρμακοποιών να αποστείλουν βοήθεια στους πληγέντες από την καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν η βοήθεια να σταλεί μέσω  του ΠΦΣ ο οποίος ήδη έχει αναλάβει το έργο του συντονισμού της αποστολής βοήθειας  από τους  Φαρμακευτικούς Συλλόγους  όλης της χώρας με τη συνδρομή και  των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ ευχαρίστησε την κ. Πιέρα - Ισσέγιεκ και παράλληλα της κοινοποίησε προτεινόμενη λίστα αναγκαίου υλικού (δες εδώ) που απέστειλε στον ΠΦΣ μετά από σχετικό ερώτημα του, η πρόεδρος του  ΕΟΦ κ. Αικατερίνη Αντωνίου.

Μετά τους Κυπρίους και οι Τούρκοι φαρμακοποιοί εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και τη διάθεση τους για βοήθεια προς τους πυρόπληκτους σημειώνοντας ότι «η άλλη πλευρά του Αιγαίου πελάγους προσεύχεται για εσάς».

 Ο κ. Θεοδοσιάδης απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς τον Τουρκικό Φαρμακευτικό Σύλλογο τονίζοντας πώς  «τις δύσκολες αυτές ώρες οι φαρμακοποιοί αποδεικνύουν ότι πέραν της καθημερινής προσφοράς τους προς τους ασθενείς και τους πολίτες, υπηρετούν τις αξίες της διεθνούς αλληλεγγύης».