ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία: Να απαγορευτεί το κάπνισμα στα πάρκα και τους ανοιχτούς κοινόχρηστους χώρους

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία: Να απαγορευτεί το κάπνισμα στα πάρκα και τους ανοιχτούς κοινόχρηστους χώρους

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ζητά από το Κράτος και τους Δήμους να προστατεύσουν τους επισκέπτες των Πάρκων και των Κοινόχρηστων Ανοιχτών Χώρων, απαγορεύοντας το κάπνισμα σε αυτούς.

Στους ανοιχτούς κοινόχρηστους χώρους συμπεριλαμβάνονται και οι παραλίες. Το ίδιο προτείνει η ΕΑΕ να ισχύει και για τους χώρους άθλησης.

 

«Είναι καιρός τώρα που σταδιακά πολλές πόλεις στην Ευρώπη, με τελευταίο το Παρίσι, έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζουν αυτή την πρακτική», αναφέρει η ΕΑΕ σε ανακοίνωσή της. «Απευθυνόμαστε, για μία ακόμα φορά, στο υπουργείο Υγείας, ζητώντας να φέρει στη Βουλή την κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση, και στους Δήμους να φροντίσουν για την ενημέρωση και την τοποθέτηση ειδικών πινακίδων στους Δημόσιους Ανοιχτούς Κοινόχρηστους χώρους».

 

Η Ε.Α.Ε ξεκίνησε, εδώ και δύο (2) χρόνια, την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την απαγόρευση του καπνίσματος αφ΄ ενός μεν στις παιδικές χαρές και αφ΄ ετέρου στις παραλίες, όπου τα αποτσίγαρα αποτελούν τοξικά απόβλητα για το περιβάλλον και τους ανθρώπους. Διαθέτει δε μακέτα της ειδικής πινακίδας ενημέρωσης των επισκεπτών στις παιδικές χαρές, την οποία προσφέρει σε όποιον Δήμο τη ζητήσει.