NEA

ΑΠΟΨΗ: Οι άσωτοι που...σώθηκαν και το σύνδρομο της μελισσούλας

ΑΠΟΨΗ: Οι άσωτοι που...σώθηκαν και το σύνδρομο της μελισσούλας

Από την Κατερίνα Βουρλάκη

 

Ανασχηματιστήκαμε, γίναμε καινούργιοι και προχωράμε μπροστά 3η φορά αριστερά και λίγο δεξιά και λίγο κέντρο και λίγο απ’ όλα, για να’ χουμε να λέμε.

Το γεγονός ότι η Κυβέρνηση παραμένει κυβέρνηση με τα ίδια πρόσωπα «κλειδιά» όποιο και αν είναι το έργο τους, μόνο αγανάκτηση και απελπισία μπορεί να προκαλέσει σε όσους μπορούν να δουν πίσω από τα ονόματα και τις θέσεις.

Υπουργοί που δεν διακρίθηκαν ποτέ για το έργο τους, υφυπουργοί που παραμένουν στις θέσεις τους για τον «τσαμπουκά» τους και το κυβερνητικό παιχνίδι που παίζουν με τα Μέσα, με κάθε μέσο. Άνθρωποι που κάνουν πολιτική μέσα από το facebook, χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις και πρακτικές, για να συνεχίσουν την κατρακύλα της πολιτικής ανηθικότητας. Άσωτοι, που σώζονται άλλη μία φορά, αρκεί το παιχνίδι να συνεχιστεί.

Πολιτικά πρόσωπα που ψάχνουν «επάγγελμα», αδιαφορώντας για την ιδεολογία, τις θέσεις, τις αρχές της οικονομίας που υπερασπίζονταν κάποτε. Ανεπάγγελτοι κατά βάση που χρησιμοποιούν την πολιτική ως άλλη μία θέση στο βιογραφικό τους, προφανώς για να συνεχίσουν να παίρνουν παχυλούς μισθούς και να εξαργυρώνουν προνόμια. Πολιτικοί που διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους ενάντια στην κυβέρνηση και τις θέσης της, χορεύουν στο ρυθμό του τελευταίου χιτ της εποχής -πρώτη φορά αριστερά λέγεται- αρκεί να συνεχίσουν να «υπάρχουν». Μελισσούλες που πετάνε από λουλούδι σε λουλούδι, για να «ρουφήξουν» ότι μπορούν.

Και γύρω από όλον αυτό τον θίασο, πολίτες στα πρόθυρα της απελπισίας, να περιφέρονται σαν ζόμπι με στόχο την αποπληρωμή της επόμενης δόσης, μιας θέσης σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου, μία αξιοπρεπή περίθαλψη, μία δουλειά των 400€, μία μέρα ζωής ακόμη.

Άσωτοι και μελισσούλες επιβιώνουν πάνω στις δικές μας πλάτες κι αυτό ονομάζεται ανασχηματισμός, επόμενη μέρα.

Μόνο που ο άσωτος κατά την παραβολή επέστρεψε για να γίνει καλύτερος. Και οι μέλισσες είναι «εργάτριες» με βαρύ καθημερινό, αποτελεσματικό έργο.

Στην πολιτική το έργο είναι λίγο από Φώσκολο, λίγο από Big little lies και πολύ από Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες. Τις περισσότερες φορές σκέτο Εφιάλτης.