ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

www.osfe-coop.gr: Διαδικτυακή ανανέωση της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος

www.osfe-coop.gr: Διαδικτυακή ανανέωση της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Ένα σύγχρονο εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης για τους φαρμακοποιούς, - μέλη συνεταιρισμών και μη.

Σε μία συνεχή προσπάθεια αναβάθμισης της εικόνας και των υπηρεσιών της βρίσκεται το τελευταίο δίμηνο η Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (ΟΣΦΕ) και η προσπάθεια αυτή ήδη έχει γίνει αντιληπτή και επικοινωνιακά. Μετά την απόφαση να δημιουργηθεί θέση υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων της Ομοσπονδίας, υπήρξε και το ξεκίνημα λειτουργίας της νέας ιστοσελίδας της ΟΣΦΕ η οποία συνεχώς εμπλουτίζεται.

Το DailyPharmaNews μίλησε με τον κ. Βασίλη Μπιρλιράκη, Έφορο εκπαιδευτικών θεμάτων και Δημοσίων Σχέσεων της ΟΣΦΕ γι’ αυτήν τη «διαδικτυακή  ανανέωση». Η Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος εδώ και χρόνια είχε την κεντρική της ιστοσελίδα (www.osfe.gr). «Αυτή για διάφορους λόγους δεν είχε την επιθυμούμενη λειτουργικότητα και έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μία νέα ιστοσελίδα (www.osfe-coop.gr), η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και επομένως είναι προσβάσιμη από το κοινό εδώ και λίγο παραπάνω από ένα μήνα παράλληλα με την παλιά κεντρική ιστοσελίδα. Στόχος της νέας αυτής ιστοσελίδας είναι να επικοινωνήσουμε τη δραστηριότητα της Ομοσπονδίας στο ευρύ κοινό είτε αυτό αφορά τους φαρμακοποιούς – μέλη των Συνεταιρισμών ή και τους φαρμακοποιούς που δεν είναι μέλη Συνεταιρισμών προκειμένου να προάγουμε ταυτόχρονα και το «συνεταιρίζεσθαι» στο υπόλοιπο τμήμα της Φαρμακευτικής οικογένειας».

Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από πλευράς φαρμακοποιών και αυτό κατά τον κ. Μπιρλιράκη,  οφείλεται στο γεγονός ότι «η ιστοσελίδα περιέχει πλέον πάρα πολύ υλικό, χρήσιμο για όλους τους φαρμακοποιούς, ιδιαίτερα τους συνεταιρισμένους ενώ συνδέεται και με ένα μηνιαίο ενημερωτικό ηλεκτρονικό έντυπο το οποίο αποστέλλεται στους συνεταιρισμούς και στα μέλη των συνεταιρισμών κάθε μήνα. Ήδη έχει σταλεί το τεύχος του Ιουνίου και του Ιουλίου και ετοιμάζεται το τρίτο τεύχος το οποίο θα σταλεί τον Σεπτέμβριο. Όλα αυτά δημιουργούν συνέργειες που οδηγούν στη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα της νέας μας ιστοσελίδας».

Υπάρχει σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας αλλά το πιο σημαντικό για τον κ. Μπιρλιράκη είναι ότι έχει «ζωντανέψει» το site. «Την αύξηση της επισκεψιμότητας της βλέπουμε αλλά είναι σημαντικό το ότι υπάρχει μία πλέον μία κινητικότητα που φαίνεται από ερωτήματα και από σχόλια που έρχονται στην ιστοσελίδα και τα οποία φυσικά δεν υπήρχαν καθόλου κατά τη διάρκεια της προηγούμενης περιόδου που διαθέταμε μόνο την κεντρική ιστοσελίδα».

Στην ιστοσελίδα www.osfe-coop.gr μπορεί κανείς να βρει όλη την τρέχουσα  δραστηριότητα της Ομοσπονδίας, να βρει στοιχεία για την Ομοσπονδία, θεωρητικό υλικό για τους Συνεταιρισμούς και το «Συνεταιρίζεσθαι», κείμενα νομικά που αφορούν είτε τους συνεταιρισμούς είτε τις φαρμακαποθήκες, χρήσιμες συνδέσεις καθώς επίσης και άρθρα και βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή που αφορούν τους συνεταιρισμούς και το συνεταιρίζεσθαι.

Τόσο η αναβάθμιση της ιστοσελίδας όσο και η έκδοση ηλεκτρονικού εντύπου ήρθαν, όπως αναφέρει ο κ. Μπιρλιράκης, στο πλαίσιο της απόφασης του νέου Δ.Σ. της ΟΣΦΕ, το οποίο προέκυψε μετά το τελευταίο συνέδριο της Ομοσπονδίας πριν δύο μήνες, να αναβαθμίσει το κομμάτι της επικοινωνίας της με την οικογένεια των συνεταιρισμένων φαρμακοποιών αλλά και με το σύνολο της οικογένειας των φαρμακοποιών.        

Η Φιλοδοξία ωστόσο είναι η ιστοσελίδα να εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο. «Πέραν της επικοινωνίας φιλοδοξούμε η ιστοσελίδα να αποτελέσει πύλη διαλόγου μεταξύ συνεταιρισμών, εργαζομένων των συνεταιρισμών και συνεταιρισμένων φαρμακοποιών αλλά και πύλη εκπαίδευσης για όλα τα μέλη της οικογένειας των συνεταιρισμών και της οικογένειας των φαρμακοποιών» σημειώνει ο κ. Μπιρλιράκης.