ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Δικαίωμα παραμονής στον ΕΟΔΥ για το επιστημονικό προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ ζητά ο ΙΣΑ

Δικαίωμα παραμονής στον ΕΟΔΥ για το επιστημονικό προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ ζητά ο ΙΣΑ

Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας του επιστημονικού προσωπικού του ΚΕΕΛΠΝΟ στο νέο Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και την παραμονή όσων ιατρών το επιθυμούν με το ισχύον εργασιακό καθεστώς ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

 

Πιο συγκεκριμένα, σε συνάντηση που πραγματοποίησε το Δ.Σ. του ΙΣΑ με εκπροσώπους των ιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ, τονίστηκε η υψηλή κατάρτιση του επιστημονικού προσωπικού του Κέντρου και η καθοριστική συμβολή του στο έργο του ΚΕΕΛΠΝΟ και στην προστασία της δημόσιας υγείας. Στη συνάντηση, μάλιστα, οι γιατροί κατέθεσαν υπόμνημα με τις θέσεις τους, για το πλαίσιο της λειτουργίας του νέου Οργανισμού.

 

«Το επιστημονικό προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ και ειδικότερα το ιατρικό προσωπικό είναι αυτό που από την ίδρυση του οργανισμού έχει στηρίξει την εφαρμογή και την εξέλιξη σημαντικών δράσεων και επιστημονικών πεδίων» αναφέρει ο ΙΣΑ στη σχετική ανακοίνωσή του.

 

«Οι ιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν αντιμετωπίσει κρίσεις δημόσιας υγείας, ενώ συμμετείχαν ενεργά στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών που έπληξαν τη χώρα.

Η διασφάλιση του δικαιώματος εργασίας στο νέο οργανισμό ΕΟΔΥ όσων ιατρών το επιλέξουν, με το ίδιο εργασιακό καθεστώς, πρέπει να προβλέπεται και να κατοχυρώνεται ρητά στο προς ψήφιση νομοσχέδιο και να μην παραμείνει ως εκκρεμότητα, με το χρονικό ορίζοντα των δύο ετών και τη διαδικασία έγκρισης υπηρεσιακών συμβουλίων, που οδηγεί έναν επιστημονικό κλάδο σε ομηρία και καλλιέργεια σχέσεων εξάρτησης από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία».

 

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, τόνισε ότι:

«Ο ΙΣΑ δίνει καθημερινή μάχη για τα εργασιακά δικαιώματα των μελών του και την επαγγελματική και οικονομική τους επιβίωση. Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα για να διασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια του γιατρού και να προστατέψουμε τον κλάδο από την αυθαιρεσία της πολιτικής ηγεσίας. Δε θα επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να οδηγήσει στην ανεργία και στη μετανάστευση το υψηλά καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό της χώρας».