ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Εκδήλωση για τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου στο χώρο της υγείας

Εκδήλωση για τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου στο χώρο της υγείας

Εκδήλωση για τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου στο χώρο της υγείας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην αίθουσα «Μανώλης Ανδρόνικος» του δημαρχείου Θεσσαλονίκης από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, το γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Γιαννόπουλο, τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα, Σταμάτη Βαρδαρό και τον  γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Γιάννη Μπασκόζο.

Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ο κ. Ξανθός, δήλωσε ότι ο δημόσιος απολογισμός είναι μια καινοτόμα και πρωτόγνωρη διαδικασία και ένας πρωτοποριακός θεσμός, ο οποίος προηγουμένως είχε  γίνει και σε επίπεδο διοικητών νοσοκομείων και σε επίπεδο υγειονομικών περιφερειών και εποπτευόμενων φορέων.

«Το μήνυμα είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν θέσεις ευθύνης στο σύστημα υγείας, από τον υπουργό μέχρι τον τελευταίο  διοικητή απολογούνται, παρουσιάζουν το έργο τους, και αποδέχονται την κριτική, η οποία μπορεί να ασκηθεί από τις τοπικές κοινωνίες. Λογοδοτούν απέναντι στους πολίτες που είναι φυσικά αυτοί που έχουν τον τελευταίο λόγο. Νομίζω ότι αυτό θα βοηθήσει και εμάς να παρουσιάσουμε και τον απολογισμό, αλλά κυρίως τον πολιτικό σχεδιασμό του υπουργείου, για την επόμενη περίοδο μετά το μνημόνιο. Νομίζω ότι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, ότι οφείλουμε να το δώσουμε στους πολίτες και δίνουμε τη δυνατότητα στους υγειονομικούς φορείς της περιοχής, τους συλλόγους των εργαζομένων, τους συλλόγους των ασθενών να πάρουν μέρος στη συζήτηση”, τόνισε ο κ. Ξανθός.

Πριν την έναρξη του απολογισμού οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργάνωσεις Θεσσαλονίκης μαζί με μικρή ομάδα πολιτών, πραγματοποιήσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο της εκδήλωσης, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Δώστε λεφτά για την υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία. Έξι δισ. πήγαν στην Ελβετία και στην Ελλάδα κλείνουν τα νοσοκομεία»,κ.α.