NEA

Νέα στοιχεία στο φως για την υπόθεση Φλώρου

Νέα στοιχεία στο φως για την υπόθεση Φλώρου

Νέες καταθέσεις αλλά και νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως σχετικά με την υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος αποφυλακίστηκε με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Η υπόθεση η οποία απ΄ ότι φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία, περιλαμβάνει από πλαστά πιστοποιητικά έως ίσως  και δωροδοκία, ερευνάται σε βάθος από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Ο πρώτος που κατέθεσε για την υπόθεση Φλώρου ήταν ο Διευθυντής της Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας Σπ. Ζακυνθινός, ο οποίος και κατέδειξε ποιο πρόσωπο κρύβεται πίσω από την ιατρική βεβαίωση, που άνοιξε την πόρτα των φυλακών για τον Φλώρο. Μάλιστα σε συνέντευξη που έδωσε εχτές στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ανέφερε χαρακτηριστικά πως  «όλοι γνωρίζουμε ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση...Το παραδέχτηκε άλλωστε κατ΄ ιδίαν. Επρόκειτο για γιατρό, ο οποίος κατά το παρελθόν απασχολούνταν ως υπότροφος στον Ευαγγελισμό και έπειτα ως συνεργάτης στην κλινική μας. Είναι πολλά χρόνια μαζί μας και αυτό είναι το πιο λυπηρό». Ανέφερε μάλιστα ο ότι ο ιατρός -ΩΡΛ στην ειδικότητα- που εξέτασε τον Φλώρο, χρησιμοποίησε την εξέταση άλλου ασθενή που εμφάνιζε εντονότερα συμπτώματα.

Εχτές ο συγκεκριμένος ιατρός, παρουσιάστηκε αυτοβούλως, κατέθεσε χωρίς όρκο και αποχώρησε από το εισαγγελικό γραφείο με αυτοκίνητο της ασφάλειας και συνοδεία αστυνομικού με πολιτικά. Η κατάθεση του έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά το περιεχόμενο της δεν έχει γίνει γνωστό.

Ωστόσο η υπόθεση ανοίγει στους ασκούς του Αιόλου, όχι μόνο για όσους έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση του Φλώρου, έχουν υπογράψει οποιοδήποτε πιστοποιητικό ή τον έχουν εξετάσει για παν ενδεχόμενο καταρτίζοντας τον συγκεκριμένο ιατρικό φάκελο, όπως και τα μέλη της υγειονομικής επιτροπής του ΚΕΠΑ, αλλά ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου και για άλλες υποθέσεις αποφυλακίσεων.

Μάλιστα σε βούλευμα που εξέδωσε το συμβούλιο Εφετών Ευβοίας με αφορμή την υπόθεση, επισημαίνει τα εξής: «Με τη συνάθροιση ποσοστών διαφόρων μορφών αναπηρίας επέρχεται κατά τη γνώμη μας έμμεση καταστρατήγηση των διατάξεων της υφ' όρων απόλυσης, διότι δημιουργούνται εκ του πλαγίου προϋποθέσεις αθρόας εξόδου καταδίκων "οιωνεί" αναπήρων από καταστήματα κράτησης».