ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Θανάσης Μουχτής, Γενικός Διευθυντής Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ «Εκατοντάδες είδη προϊόντων φαρμακείου στην Ελλάδα του 2018 χωρίς barcode»

Θανάσης Μουχτής, Γενικός Διευθυντής Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ «Εκατοντάδες είδη προϊόντων φαρμακείου στην Ελλάδα του 2018 χωρίς barcode»

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Σοβαρό πρόβλημα όχι μόνο για την αγορά αλλά και για την ασφάλεια των πολιτών δημιουργεί το γεγονός ότι στην αγορά των ιατροτεχνονολογικών προϊόντων, υπάρχουν πολλά που διακινούνται χωρίς να διαθέτουν γραμμικό κώδικα ή bar code όπως ευρύτερα αναφέρεται.

Το πρόβλημα συζητήθηκε το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών (ΟΣΦΕ) καθώς υπάρχει μία σειρά προϊόντων που διακινούνται μέσω των ΣΥΦΑ χωρίς γραμμικό κώδικα. Το γεγονός αυτό δημιουργεί μια σειρά προβλημάτων στην εφοδιαστική λειτουργία των ΣΥ.ΦΑ. (αλλά και των φαρμακείων) όπως: καθυστερήσεις στην αναζήτηση και ταυτοποίηση των ειδών αλλά και λάθη στις παραγγελίες, στις τιμολογήσεις, στη συλλογή (picking) και στις παραδόσεις. Τα προβλήματα αυτά μεταφράζονται σε χρηματικό κόστος για τους ΣΥ.ΦΑ. και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα μέλη τους και γι’ αυτό αναζητούνται λύσεις.

Το DailyPharmaNews μιλώντας με τον Γενικό Διευθυντή του Ομίλου Πειραϊκού Φαρμακευτικού Συνεταιρισμού (ΠΕΙΦΑΣΥΝ) κ. Θανάση Μουχτή  διαπίστωσε ότι τα προϊόντα αυτά δεν είναι απλά πολλά. Είναι πάρα πολλά. «Υπάρχουν εκατοντάδες είδη προϊόντων φαρμακείου  που εξακολουθούν στην Ελλάδα του 2018 να μην έχουν barcode» τονίζει ο κ. Μουχτής σημειώνοντας πως ενώ πρόκειται για ένα θέμα που έχει λυθεί στο χώρο των  σούπερ μάρκετ εδώ και πολλά χρόνια,  στο φαρμακείο εξακολουθούν κάποιες εκατοντάδες  είδη να μην έχουν barcode.

Να τονίσουμε ότι ο γραμμικός κώδικας στο φάρμακο μπήκε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση – αρκετών  ετών -  σε σχέση με προϊόντα άλλων κλάδων (όπως π.χ. super markets κ.λ.π), γεγονός που είναι ενδεικτικό για το πώς αντιμετωπίζει η πολιτεία ορισμένα θέματα που δεν είναι και τόσο δύσκολο να επιλυθούν.

Σχετικά με αυτό ο κ. Μουχτής θυμάται ότι «τότε που δεν υπήρχε bar code στο φάρμακο είχαμε απηυδήσει. Τα σούπερ μάρκετ να δουλεύουν εδώ και χρόνια με σκανεράκια όλα τους τα προϊόντα, πολλές χιλιάδες προϊόντα και τα φάρμακα που προέρχονται από πολυεθνικές, οργανωμένες εταιρείες να μην έχουν bar code. Μάλιστα θα πρέπει να αναφέρω ότι και τότε πιέσαμε τη φαρμακοβιομηχανία να το αποδεχτεί γιατί η σήμανση με bar code στα κουτάκια σήμαινε κάποιο κόστος γι’ αυτές. Αυτές λοιπόν δεν τις ένοιαζε εάν μπορούσαν να αποφύγουν αυτό το κόστος. Πιέσαμε και τότε φαρμακεία και φαρμακαποθήκες για να μπουν bar codes στα φάρμακα γιατί θα μας διευκόλυνε στα logistics». 

Σε ό,τι αφορά το σημερινό πρόβλημα και το τι προϊόντα αφορά, όπως αναφέρει ο κ. Μουχτής «κάποιες από τις κατηγορίες των προϊόντων αυτών είναι ιατροτεχνολογικά προϊόντα, όπως καθετήρες κλπ αποστειρωμένα προϊόντα ή  ιατρικά εργαλεία και αναλώσιμα ιατρικά είδη  (νυστέρια , λαβίδες , ράμματα κλπ, επίσης αποστειρωμένα ) και είναι σημαντικό να γίνεται ηλεκτρονικά η ταυτοποίηση του προϊόντος , ώστε να αποφεύγονται λάθη στις παραδόσεις ή ακόμα και στη χρήση αυτών (φαρμακαποθήκες, φαρμακεία , χρήστες). Επίσης αφορά κτηνιατρικά φάρμακα ή άλλα σχετικά συμπληρωματικά προϊόντα».

Η έλλειψη των ετικετών barcode στην ατομική συσκευασία του κάθε προϊόντος  και όχι μόνο στο κιβώτιο ή στο εξωτερικό κουτί δημιουργεί προβλήματα με λάθη, καθυστερήσεις, άσκοπες επιστροφές αλλά και κίνδυνους στους εμπλεκόμενους (στις φαρμακαποθήκες αλλά και σε όλα τα ελληνικά φαρμακεία).

Και όπως επισημαίνει ο κ. Μουχτής ο τζίρος των προϊόντων αυτών μπορεί να είναι μικρός, αλλά οι διαδικασίες logistics και τα προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη του γραμμικού κώδικα είναι δυσανάλογα μεγάλα. Αντίστοιχα επίσης τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται  όταν - και εάν - χρειαστεί να γίνει απόσυρση  κάποιου είδους.

Το πλέον σημαντικό είναι ότι σε κάθε περίπτωση μιλάμε για προϊόντα υγείας. «Όταν συζητάμε για αποστειρωμένα προϊόντα, καθετήρες κτλ τα οποία μπορεί να τα χρειάζεται ένας χειρουργημένος άνθρωπος, η πιστοποίηση ότι αυτό το προϊόν είναι αυτό που είπε ο γιατρός και δεν έχει κάνει λάθος η φαρμακαποθήκε, δεν έχει κάνει λάθος ο φαρμακοποιός, δεν έχει κάνει λάθος ο χρήστης είναι σημαντική», τονίζει ο κ. Μουχτής.