ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

BookingClinic: Ευρωπαϊκή διάκριση για μία πρωτοπόρο ελληνική start-up στο χώρο της Υγείας

BookingClinic: Ευρωπαϊκή διάκριση για μία πρωτοπόρο ελληνική start-up στο χώρο της Υγείας

Από τη Ρούλα Σκουρογιάννη

 

Η BookingClinic είναι μία από τις νεοφυείς εταιρείες που προσκλήθηκαν και συμμετέχουν στο θεματικό πάρκο ‘Digital Greece’ με τις 100 ελληνικές start-ups, που διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Επικοινωνίας, στο Περίπτερο 12 της ΔΕΘ. Καθώς η διοργάνωση της φετινής ΔΕΘ είναι αφιερωμένη στην «Αξιοποίηση της Καινοτομίας» και τιμώμενη χώρα οι ΗΠΑ, με motto τους «We are coming to share, not to demonstrate», οι παγκόσμιες ψηφιακές εξελίξεις, η καινοτομία και οι επικοινωνίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, και το θεματικό πάρκο Digital Greece προσελκύει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Τι είναι η BookingClinic

Η Bookingclinic.com είναι μια διεθνής πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τον ασθενή που αναζητά θεραπεία ή νοσηλεία σε μία Κλινική/Ιατρικό Κέντρο. Πρόκειται για μια εύκολη και φιλική πλατφόρμα που παρέχει αξιόπιστες και διαφανείς πληροφορίες προκειμένου ο χρήστης να αναζητήσει, να συγκρίνει και τελικά να κάνει ηλεκτρονική κράτηση της θεραπείας στην καλύτερη Κλινική με την καλύτερη τιμή, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα. Παρέχει, έτσι, πρόσβαση σε Κλινικές υψηλού κύρους από τη χώρα του, αλλά και εκτός συνόρων. 

Είναι πραγματικότητα, πλέον, ότι οι Κλινικές και τα Ιατρικά Κέντρα αποκτούν θέση στο e-market και προσελκύουν εύκολα, χωρίς κόστος, ασθενείς εντός και εκτός συνόρων. Λαμβάνουν στοιχεία ικανοποίησης των ασθενών, προβάλλουν παγκόσμια τις υπηρεσίες και τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα και αυξάνουν το ποσοστό των ιδιωτών ασθενών. Ταυτόχρονα, αποκτούν πρόσβαση, χωρίς κανένα κόστος στο τεράστιο δυναμικό του ιατρικού τουρισμού.

Η BookingClinic, που ιδρύθηκε το 2017, έχει κάνει ήδη σημαντικά βήματα, έχοντας εξασφαλίσει σημαντικές συνεργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ρουμανία και Κροατία), ενώ –εκτός από τη σημαντική πρόσκληση να συμμετέχει στο ‘Digital Greece’ στη φετινή ΔΕΘ, άλλη μία πρόσφατη διάκριση αποτελεί μία πολύ θετική εξέλιξη που ενθαρρύνει και στηρίζει την Ομάδα.
Πιο συγκεκριμένα, το European Institute of Innovation and Technology/EIT Health της ΕΕ επέλεξε πρόσφατα την BookingClinic ως μια από τις 25 καλύτερες ευρωπαϊκές start-ups του Κλάδου Υγείας, μετά από την αξιολόγηση 160 ευρωπαϊκών νεοφυών καινοτόμων εταιρειών του κλάδου Υγείας, στο πλαίσιο της διοργάνωσης των Innostars Awards. Αυτό, πέρα από την επιβεβαίωση της αξίας του προϊόντος, σημαίνει επίσης και:

  • Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση,
  • Υποστήριξη από το EIT Health για ταχύτερη διείσδυση της καινοτόμου υπηρεσίας στις αγορές,
  • Διεύρυνση του δικτύου επαφών με σημαντικά ευρωπαϊκά κέντρα έρευνας, επιχειρηματικότητας και διαφήμισης,
  • Αναγνωρισιμότητα της εταιρίας και των συνεργατών σε Ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο.

 

Το dailypharmanews.gr μίλησε με την υπεύθυνη επικοινωνίας της BookingClinic και μία από τους συνιδρυτές της εταιρείας, κα Βασιλεία Χατζηστεργίου, για το όραμα της ομάδας που υλοποίησε το συγκεκριμένο project.

DPhN: Κυρία Χατζηστεργίου, τι ήταν εκείνο που σας έδωσε την έμπνευση ή την αφορμή που να υλοποιήσετε τη συγκεκριμένη ιδέα;

Η ιδέα της BookingClinic γεννήθηκε το 2016 μέσα από μια προσωπική εμπειρία. 
Όταν ένας αγαπημένος συγγενής έπρεπε να νοσηλευτεί για μια πολύ σοβαρή και ακριβή επέμβαση, συνειδητοποιήσαμε ότι δεν μπορούσαμε να βρούμε online πληροφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες επιλογές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 
Η αναζήτηση πληροφοριών αλλά και η αγορά προϊόντων και υπηρεσιών εύκολα και γρήγορα από τον υπολογιστή ή το κινητό μας είναι κάτι που πλέον θεωρούμε δεδομένο.
Οι υπηρεσίες υγείας, λοιπόν, ήταν κάτι που δεν μπορούσε να λείπει.

DPhN: Ποιο είναι το όραμα της ιδρυτικής σας ομάδας;

Στόχος μας να δώσουμε στους ασθενείς εύκολη και άμεση πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα και να εντάξουμε τις Κλινικές στο e-market, συνδέοντάς τις με την παγκόσμια αγορά του Ιατρικού Τουρισμού.

DPhN: Ποια standards πρέπει να πληρούν οι συνεργάτες (κλινικές-διαγνωστικά κέντρα) του booking Clinic;

Βασική προϋπόθεση είναι η διαφάνεια της ιατρικής πληροφορίας και του κόστους. Στρατηγική μας επιλογή είναι η ένταξη Κλινικών υψηλού κύρους που καινοτομούν και μοιράζονται το όραμά μας για σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. 

Η πλατφόρμα μας αποτελεί το ιδανικό εργαλείο προβολής των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων τους, όπως πιστοποιήσεις, υψηλού επιπέδου ιατρικό δυναμικό και υπηρεσίες νοσηλείας.