NEA

Παρασκήνιο και επικοινωνιακά τρικ από την κυβέρνηση για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν

Παρασκήνιο και επικοινωνιακά τρικ από την κυβέρνηση για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσίευσε εχθές το economic.gr, έχει ενταθεί το παρασκήνιο για την πώληση του χρεωκοπημένου Ερρίκος Ντυνάν, το οποίο βρίσκεται τα τελευταία χρόνια υπό τον έλεγχο της Τράπεζας Πειραιώς και ο πρώην πρόεδρός του Ανδρέας Μαρτίνης στη φυλακή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εντύπωση έχει προκαλέσει η πολύ χαμηλή εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον περασμένο Ιούνιο που ξεκίνησε η διαδικασία, ενώ ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ την περασμένη Κυριακή, ο οποίος αναφερόμενος στο Ερρίκος Ντυνάν, είπε ότι εκλάπη από το δημόσιο και ετοιμάζεται να επιστρέψει με τη συνεισφορά του Ιδρύματος Ωνάση που θα το αγοράσει και θα το επιστρέψει στο κράτος. Και όλα αυτά ενώ  η διαδικασία πώλησης δεν έχει ολοκληρωθεί και οι προσφορές είναι μόνο τρεις, με χαμηλότερη αυτή του Ιδρύματος Ωνάση. Να θυμίσουμε ότι το Ερρίκος Ντυνάν είχε πουληθεί και εξαγοραστεί σε πλειστηριασμό και δεν «εκλάπη».

Προφανώς, ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι μία τέτοια επικοινωνιακή πολιτική θα αποφέρει καρπούς, βάζοντας στους πολίτες το σκεπτικό ότι ένα ακόμη νοσοκομείο θα ενταχθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και μάλιστα με δωρεά, ενώ θα αποτρέψει τους ιδιώτες επενδυτές  να προχωρήσουν τις διαδικασίες. Το ερώτημα είναι γιατί;

 

Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί ότι στην πώλησή του, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, εμπλέκονται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέχρι υπουργοί, ισχυροί επιχειρηματίες, τραπεζίτες κ.ά.