ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Κύκλο επαφών με τα πολιτικά κόμματα προετοιμάζει η Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος

Κύκλο επαφών με τα πολιτικά κόμματα προετοιμάζει η Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Η Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει μία μεγάλη κινητικότητα και έχοντας στοχοθετήσει συγκεκριμένες ενέργειες (δες εδώ) βρίσκεται ήδη στη διαδικασία υλοποίησής τους.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου την έναρξη μιας συστηματικής προσπάθειας για τη διαμόρφωση σταθερών διαύλων επικοινωνίας με τα κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα.

Το πρώτο βήμα, σύμφωνα με την ΟΣΦΕ «θα είναι η ανίχνευση των προσώπων που έχουν θέση ευθύνης στους τομείς του φαρμάκου, της υγείας και των συνεταιρισμών και δεύτερο βήμα θα είναι η απευθείας επαφή μαζί τους ώστε να τους γνωστοποιηθεί η δράση της Ομοσπονδίας και των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών».

Όπως διευκρίνισε στην εν λόγω ανακοίνωσή της «η Ομοσπονδία όπως και ευρύτερα το συνεταιριστικό κίνημα είναι φύση και θέση ακομάτιστα. Η καλώς νοούμενη «αποστασιοποίηση» από τα πολιτικά κόμματα διασφαλίζει, την αυτονομία του Συνεταιριστικού Κινήματος και την ίδια στιγμή την καλή συνεργασία με το σύνολο των πολιτικών κομμάτων αφού δεν την βλέπουν ως ένα ανταγωνιστικό, ως προς τις επιδιώξεις τους, σχηματισμό.

Η «αποστασιοποίηση» αυτή ωστόσο δεν πρέπει να γίνει αντιληπτή ούτε ως  μη επικοινωνία ούτε ως μη συνεργασία με τα πολιτικά κόμματα. Μια τέτοια στάση είναι επιζήμια για την ίδια την Ομοσπονδία καθώς δεν καταφέρνει ούτε να γνωστοποιήσει τα ζητήματα που την αφορούν ούτε να διαμορφώσει μια ευρύτερη συναίνεση γύρω από αυτά. Μια τέτοια στάση είναι επιζήμια και για τα ίδια τα πολιτικά κόμματα καθώς αποκόπτονται από ένα ζωντανό και δυναμικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας».