NEA

Χειρουργική για καλοήθεις παθήσεις: Έναρξη Μοριοδοτούμενου Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Ερρίκος Ντυνάν

Χειρουργική για καλοήθεις παθήσεις: Έναρξη Μοριοδοτούμενου Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Ερρίκος Ντυνάν

Σήμερα, Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 13.30 η εναρκτήρια ημερίδα του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος, στο Αμφιθέατρο του νοσηλευτικού κέντρου.

 

Οι τελευταίες εξελίξεις που καταγράφονται διεθνώς σχετικά με τη χειρουργική για καλοήθεις παθήσεις, θα εξεταστούν στην πρεμιέρα του μοριοδοτούμενου Εκπαιδευτικού Προγράμματος που έχει καταρτίσει -με δωρεάν εγγραφή και παρακολούθηση- η Επιστημονική Επιτροπή του Ερρίκος Ντυνάν  Hospital Center για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19. 

Ειδικότερα, στη χειρουργική κοιλιακού τοιχώματος θα αναφερθεί ο διευθυντής του Α΄ Χειρουργικού τμήματος του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center κ. Μάριος Παπούδος, στη διάγνωση και τις σύγχρονες τεχνικές χειρουργικής αντιμετώπισης της αιμορροειδοπάθειας θα επικεντρωθεί  ο διευθυντής του Δ΄ Χειρουργικού τμήματος κ. Νικόλαος Μπερσής , ενώ στις απώτερες επιπλοκές βαριατρικής χειρουργικής θα εστιάσει η χειρουργός κα Μαρία Νατούδη (επιμελήτρια Β΄ του Β’ Χειρουργικού τμήματος).

 

Την εναρκτήρια ημερίδα του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 (ώρες 13.30 – 15.30), στο Αμφιθέατρο του νοσηλευτικού κέντρου (Μεσογείων 107), θα συντονίσουν οι καθηγητές κ.κ. Διονύσιος Βώρος (διευθυντής Γ΄ Χειρουργικού τμήματος) και Εμμανουήλ Λέανδρος (διευθυντής Β΄ Χειρουργικού τμήματος).

 

Επισημαίνεται ότι το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο ολοκληρώνεται στις 20 Ιουνίου 2019, καλύπτει 35 θεματικές ενότητες και μοριοδοτείται από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ.) με 70 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD credits), σύμφωνα με τα κριτήρια EACCME-UEMS, αναβαθμίζοντας σημαντικά το προσωπικό βιογραφικό  και τα επιστημονικά προσόντα των συμμετεχόντων.

 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο κύκλο μοριοδοτούμενων σεμιναρίων που πραγματοποιείται στη χώρα μας και αποκτά πλέον θεσμικά χαρακτηριστικά, καθώς οργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά, επιβεβαιώνοντας έμπρακτα και την απόφαση της διοίκησης του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center να θέσει ως βασική  προτεραιότητα την επένδυση στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού του νοσηλευτικού κέντρου, μέσα από ολοκληρωμένα προγράμματα συνεχούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης.

 

Οι επιστημονικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί να διεξάγονται κάθε Πέμπτη στο Αμφιθέατρο του ENHC (και ώρα  13.30 – 15.30), διευκολύνοντας έτσι και τον ετήσιο προγραμματισμό των ενδιαφερομένων για τη συστηματική παρακολούθηση του προγράμματος. Για την εξασφάλιση των μορίων είναι υποχρεωτική η εγγραφή στο πρόγραμμα και η παρακολούθηση τουλάχιστον του 80% των θεματικών ενοτήτων που καλύπτουν την ακαδημαϊκή περίοδο και απευθύνονται σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων εκπαίδευσης (ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι ιατροί, μεταπτυχιακοί φοιτητές κ.α.), αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους και απασχολούμενους στον τομέα της υγείας.

 

Εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες: Γραμματεία του Επιστημονικού Προγράμματος (από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10.00 - 14.00).

Υπεύθυνη Γραμματείας Επιστημονικού Προγράμματος κα Χρυσούλα Καϊτατζή, τηλ.: 210 6972189, fax: 210 6979143, e-mail: scientific.education@dunant.gr

 

Δείτε  εδώ το πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα της περιόδου 2108-19.