ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, 21-22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, 21-22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Γράφει ο Γεώργιος Μαρίνος, MD, MSc, PhD, Επιμελητής Α’  Γενικής Ιατρικής Γ.Ν.Α. ΛΑΪΚΟ, Συντονιστής Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Γ.Ν.Α. ΛΑΪΚΟ, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Ι.Σ.Α., και υποψήφιος με το Αδέσμευτο Ιατρικό Μέτωπο - ΔΗ.Κ.Ι. - Ι.Σ.Α.

Η σημερινή κατάσταση στον χώρο της υγείας είναι δυσχερής με πολλά δισεπίλυτα προβλήματα καθημερινά που επιτείνουν ραγδαία την κατιούσα πορεία που επικρατεί στον ευαίσθητο για την κοινωνική ευημερία κλάδο των γιατρών.

Η ανεργία, ιδιαίτερα στους νέους γιατρούς, έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη και πολλοί νέοι συνάδερφοι επιλέγουν το εξωτερικό. Ο θνησιγενής ΕΟΠΥΥ πνέει τα λοίσθια. Οι Νοσοκομειακοί ιατροί  με πενιχρές αμοιβές και με προσωπική θυσία προσπαθούν να κρατήσουν εν ζωή το Ε.Σ.Υ, τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία εμφανίζουν μεγάλα λειτουργικά προβλήματα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί τελούν σε οικονομική ομηρία. Τα Δημόσια Νοσοκομεία αδυνατούν να ανταποκριθούν σε απλά ιατρικά περιστατικά λόγω έλλειψης αναλώσιμων υλικών.

Ο εργαζόμενος στον χώρο της υγείας νιώθει εργασιακή ανασφάλεια, καθώς ο προϋπολογισμός του δημόσιου συστήματος έχει μειωθεί κατά 40%, ενώ βασική επιδίωξη είναι η μείωση των δαπανών για την υγεία στο επίπεδο του 6% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος, Επίσης, χάθηκε σχεδόν το 1/4 του ΑΕΠ, ενώ η ανεργία κλιμακώθηκε σε δυσθεώρητα επίπεδα (από 8% το 2008 στο σχεδόν 30% το 2013.

Καλούνται επιτακτικά και έχουν χρέος απέναντι στον ελληνικό λαό να πάρουν ξεκάθαρη επείγοντα προβλήματα του ευαίσθητου χώρου της υγείας, τόσο η πολιτική ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α που την τελευταία τριετία αγνόησε πλήρως τους Κοινωνικούς Εταίρους και τους Ιατρικούς Συλλόγους όσο και όλοι οι πολιτικοί ιθύνοντες καθώς η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό από το οποίο εξαρτάται η ύπαρξη ενός λαού και πολιτικά παιχνίδια στην υγεία δεν έχουν θέση.

Με τη δική σας πολύτιμη στήριξη και βοήθεια, θα διεκδικήσω μια θέση ως μέλος του διοικητικού συμβούλιου του ΙΣΑ στις προσεχείς εκλογές 12-13 Οκτωβρίου 2018, με μοναδικό στόχο την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, την υπεράσπιση και τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του ιατρικού κόσμου, που ποδοπατείται από τις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων. Η δυναμική προτίμηση όλων σας στο πρόσωπό μου είναι για μένα αναγκαία, τόσο για την εκλογική μου επιτυχία όσο και για τον δυναμικό αγώνα που θα δίνω δίπλα σας καθημερινά. Σας ευχαριστώ πολύ.