NEA

Ερρίκος Ντυνάν: Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση αλλά δεν ανακοινώθηκε ο δεύτερος επενδυτής

Ερρίκος Ντυνάν: Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση αλλά δεν ανακοινώθηκε ο δεύτερος επενδυτής

Ολοκληρώθηκε χθες η δεύτερη φάση του διαγωνισμού πώλησης της Ημιθέα ΑΕ, η οποία κατέχει το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

Η PriceWaterhouseCoopers, που είναι η σύμβουλος εταιρία, και η πωλητής της Ημιθέα, Τράπεζα Πειραιώς, έμαθαν πόσοι από τους επενδυτές που πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού (οι οποίοι είναι πέντε), υπέβαλαν τελικές προσφορές. 

Και ήταν μόνο δύο! Ο ένας σίγουρα το Ωνάσειο και ο άλλος θα αποκαλυφθεί σύντομα καθώς όλοι τηρούν σιγή ιχθύος. Αυτό που θα συμβεί μέσα στο επόμενο διάστημα είναι να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση των προσφορών, και να αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι με το διαγωνισμό και το Νοσοκομείο -φιλέτο.

Από πλευράς κυβερνήσεως, έχει υπογραφεί συμφωνία μεταξύ υπουργείου Υγείας και Ιδρύματος Ωνάση, η οποία προβλέπει τη συμμετοχή του τελευταίου στον διαγωνισμό, με σκοπό την αγορά του νοσοκομείου και την ένταξή του στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η αναφορά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από το βήμα της ΔΕΘ, προκάλεσε αντιδράσεις των υπόλοιπων επενδυτών, οι οποίοι απευθύνθηκαν σε τράπεζα και σύμβουλο πώλησης, ζητώντας διευκρινίσεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νοσοκομείου, αλλά και την αξιοπιστία και διαφάνεια της διαδικασίας.

Το Ερρίκος Ντυνάν έκλεισε το 2017 με ζημίες, μετά από φόρους, 13,5 εκατ. ευρώ και αρνητική καθαρή θέση 19,5 εκατ. ευρώ. Με βάση τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις, ο κύκλος εργασιών προ rebate & clawback ανήλθε πέρυσι σε 43,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 16% έναντι του 2016. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πειραιώς αποτιμά την Ημιθέα στα βιβλία της γύρω στα 103 με 105 εκατ. ευρώ.

 

 

Μ.Τ.