NEA

Επιβεβαίωσε το υπουργείο Υγείας την ύπαρξη μηχανήματος δημιουργίας bitcoin στο μηχανοστάσιο ΚΕΔΥ στη Βάρη

Επιβεβαίωσε το υπουργείο Υγείας την ύπαρξη μηχανήματος δημιουργίας bitcoin στο μηχανοστάσιο ΚΕΔΥ στη Βάρη

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκε μηχάνημα δημιουργίας  bitcoin, στη Βάρη, στο χώρο του μηχανοστασίου του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) που υπάγεται στο ΚΕΕΛΠΝΟ

 

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, επεσήμανε πως η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και πως οι δύο υπάλληλοι που φέρεται να εμπλέκονται έχουν υποστεί τις προβλεπόμενες πειθαρχικές ποινές (στέρηση του μισθού του για τρεις μήνες, όπως διευκρίνισε ο υπουργός) μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα.

 

Ειδικότερα, ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας ότι έχει σφραγιστεί ο χώρος και έχει απαγορευτεί η είσοδος σε όλους.

 

«Επίπτωση μόνο στην κατανάλωση του ρεύματος - πολύ θόρυβος για το τίποτα»

Καλύπτοντας τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις ενέργειες στις οποίες προέβη, ο κ. Ξανθός πρόσθεσε ότι έλαβε διαβεβαίωση πως δεν υπήρξε πρόσβαση στα δεδομένα που είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και πως η όποια επίπτωση αφορούσε μόνον στην κατανάλωση ρεύματος. «Άρα πολύ θόρυβος για το τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός. Ανακοίνωσε, επίσης, την κατάθεση νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ που θα περιλαμβάνει την αλλαγή του ονόματος και του σήματος που θα σηματοδοτήσει την αλλαγή -όχι του σοβαρού επιστημονικού έργου που επιτελεί- αλλά την αποκοπή από τις αμαρτίες τα σκάνδαλα του παρελθόντος που έχουν στιγματίσει το Κέντρο στην κοινωνία.