NEA

Κρούσματα φυματίωσης στο Γενικό Κρατικό Αθηνών καταγγέλλει η ΝΔ

Κρούσματα φυματίωσης στο Γενικό Κρατικό Αθηνών καταγγέλλει η ΝΔ

Σε ερώτηση που κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, στη Βουλή, στις 18 Οκτωβρίου, διατυπώνει σοβαρή καταγγελία για κρούσματα φυματίωσης στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ.Γεννηματάς».

 Συγκεκριμένα, το περιστατικό στο οποίο αναφέρεται ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, αφορά φυματικό ασθενή που φέρεται ότι δε διαγνώστηκε έγκαιρα, με αποτέλεσμα την πιθανή μετάδοση της νόσου, σε άγνωστο αριθμό ατόμων.

 Στην ερώτησή του, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι «σύμφωνα με πληροφορίες … ασθενής εισήλθε στο ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς τον Αύγουστο, εξήλθε έπειτα από ενάμιση μήνα αδιάγνωστος και μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με σοβαρότατη μορφή φυματίωσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τέσσερις νοσηλευτές έχουν θετικό μαντού και υπόκεινται σε θεραπεία».

 Τονίζει, ακόμα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ πως προκύπτει «εύλογη ανησυχία για τον αριθμό προσωπικού, ασθενών και συνοδών που πιθανόν έχουν προσβληθεί από φυματίωση» και ερωτά τον υπουργό Υγείας: αν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες και ποιες ενέργειες έχει κάνει η διοίκηση του νοσοκομείου.