NEA

Κατατέθηκε η τροπολογία για το επικουρικό προσωπικό

Κατατέθηκε η τροπολογία για το επικουρικό προσωπικό

Κατατέθηκε χθες τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που καθορίζει τον τρόπο μοριοδότησης του επικουρικού προσωπικού των νοσοκομείων (μη γιατρών) για τη συμμετοχή σε προκηρύξεις μόνιμων θέσεων.

 

Με την εν λόγω τροπολογία, προτείνεται το επικουρικό προσωπικό να μοριοδοτείται με 20 μονάδες ανά μήνα για τους πρώτους 48 μήνες υπηρεσίας, και με 7 μονάδες για κάθε μήνα  από τον 49ο μέχρι τον 84ο μήνα υπηρεσίας. Τα μόρια αυτά θα δίνουν πλεονέκτημα έναντι άλλων υποψηφίων που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία ή άλλα προσόντα. Μάλιστα, στο κείμενο αναφέρεται ότι η εμπειρία του επικουρικού προσωπικού κρίνεται πολύ σημαντική, αφού οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν μεγάλη εξοικείωση με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του συστήματος Υγείας.

Ο χρόνος επίσης κατάθεσης της τροπολογίας αυτής δεν είναι τυχαίος καθώς βρισκόμαστε εν αναμονή προκήρυξης για 1.100 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, η οποία επρόκειτο να εκδοθεί αυτό το μήνα...

Τα παραπάνω δεν αφορούν δυστυχώς τους επικουρικούς γιατρούς εκ των οποίων μάλιστα 1.135 αναμένεται να απολυθούν κάποιοι στις 31 Δεκεμβρίου και οι υπόλοιποι στις 31 Ιανουαρίου 2019 έχοντας πάρει όλες τις δυνατές παρατάσεις των συμβάσεών τους.

 

 

 

Μ.Τ.