NEA

Αναβίωση του Ιπποκράτειου Όρκου από άριστους γιατρούς των ιατρικών σχολών της χώρας

Αναβίωση του Ιπποκράτειου Όρκου από άριστους γιατρούς των ιατρικών σχολών της χώρας

Οι αριστούχοι των επτά ιατρικών σχολών της χώρας, έδωσαν τον Ιπποκράτειο Όρκο, στην τελετή αναπαράστασης που διοργανώθηκε, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ

Σε μια τελετή με ιδιαίτερο συμβολισμό, στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου στον Κω, oι αριστούχοι τελειόφοιτοι των επτά ιατρικών σχολών της χώρας πήραν μέρος στη συγκινητική τελετή αναπαράστασης του Όρκου του Ιπποκράτη, που διοργανώθηκε από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών και το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Ιατρικού Συλλόγου Κω, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018.

Οι αριστούχοι νέοι γιατροί απήγγειλαν με συγκίνηση, τα λόγια που αποτελούν τις αθάνατες υποθήκες του πατέρα της ιατρικής στην ανθρωπότητα.

«Σε αυτόν τον ιερό χώρο που ξεκίνησε η ιατρική, καλέσαμε τους πρώτους μεταξύ των πρώτων, νέων γιατρών, για να τιμήσουμε το μεγάλο δάσκαλο και να θυμηθούμε την ηθική της επιστήμης μας κατά τον Ιπποκράτη που δεν πρέπει ποτέ να λησμονούμε», τόνισε, σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών, Γιώργος Πατούλης.

«Αποτελεί πηγή έμπνευσης αλλά και δημιουργίας και ανάπτυξης του τόπου μας για το μέλλον, ο στόχος μας όλοι οι γιατροί παγκοσμίως να επισκέπτονται τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους την χώρα μας προκειμένου να δώσουν τον ιατρικό όρκο στο νησί του Ιπποκράτη! Ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει πρεσβευτής και να μεταλαμπαδεύσει τις αρχές και την ηθική του Ιπποκράτη στους απανταχού της γης επιστήμονες».