ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου κοντά στον Ελληνικό Στρατό

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου κοντά στον Ελληνικό Στρατό

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου (ΦΣΔ) κατόπιν αιτήματος της 95 ΑΔΤΕ (Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής της Στρατιωτικής Μεραρχίας Ρόδου), παρέδωσε την Τρίτη 30 Οκτωβρίου φαρμακευτικό υλικό για επιπρόσθετες ανάγκες του Στρατού, καθώς και δύο πανό-λάβαρα για τη Διοίκηση. Συγκεκριμένα παραδόθηκαν είκοσι φαρμακεία πλήρως εφοδιασμένα με φαρμακευτικό υλικό, τα οποία θα διανεμηθούν στις μονάδες του νησιού.

«Ο Φ.Σ.Δ πάντα ευαισθητοποιημένος και αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο του στρατού στην ακριτική περιοχή μας, συνεχίζει την άριστη συνεργασία με την διοίκηση της 95 ΑΔΤΕ, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι αδιάλειπτη και συνεπής» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Φουτούλης μιλώντας στο DailyPharmaNews εξήγησε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΦΣΔ προχωρά σε τέτοιου είδους κινήσεις.  «Και στο παρελθόν έχουμε πολλές φορές συνδράμει όχι μόνο τον Στρατό αλλά και το Λιμενικό πάρα πολλές φορές και την Ελληνική Αστυνομία».

Τέτοιου είδους κινήσεις ουσιαστικά βοηθούν στο να ξεπεραστούν τα προβλήματα της γραφειοκρατίας που μαστίζει το Δημόσιο και δυστυχώς αγγίζει και αυτούς τους ευαίσθητους για τη δημόσια ασφάλεια χώρους.

«Πολλές φορές οι διαδικασίες μέσα από τις δημόσιες υπηρεσίες, και του Στρατού, είναι πολύπλοκες και χρονοβόρες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μας ήρθε το αίτημα πριν από περίπου 40 μέρες. Αυτά τα 20 φαρμακεία τα χρειάζονταν για τις μονάδες και τα φυλάκια του νησιού της Ρόδου, επομένως έπρεπε να κινηθούμε γρήγορα. Στο Διοικητικό Συμβούλιο που κάναμε μέσα στο μήνα εγκρίναμε ομόφωνα το αίτημα και προχωρήσαμε άμεσα στην ικανοποίησή του αναγνωρίζοντας ότι το έργο τους είναι σημαντικό. Είναι, εάν θέλετε, οι αφανείς ήρωες που κάνουν -ειδικά το Λιμενικό και ο Στρατός- πολλά σημαντικά πράγματα για τον τόπο που δεν φαίνονται. Αυτή και άλλες τέτοιου είδους κινήσεις από τον ΦΣΔ είναι μία ελάχιστη μορφή αναγνώρισης αυτού του έργου», κατέληξε ο κ. Φουτούλης.