NEA

Το 3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής έρχεται το Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη

Το 3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής έρχεται το Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη

Η ομάδα ΑΤΡ (Aristotle Team of Pharmacy)* διοργανώνει το 3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής (Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ.), που έρχεται να διαδεχθεί τα δύο προηγούμενα, τα οποία διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και θα απευθύνεται σε φοιτητές των σχολών Φαρμακευτικής, καθώς και λοιπών σχολών Επιστημών Υγείας.

 

Στόχος του Συνεδρίου είναι να κινητοποιηθούν οι Φοιτητές Φαρμακευτικής, ώστε να ασχοληθούν με τα φαρμακευτικά δρώμενα και να εφαρμόσουν τις θεωρητικές τους γνώσεις στην πράξη, αλλά και να έλθουν σε επαφή με τη διεπιστημονικότητα του αντικειμένου, νέους τομείς και ιδέες, καθώς και την εργαστηριακή πραγματικότητα.

 

Στα πλαίσια του Συνεδρίου, φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν κάποιο θέμα συνοδευόμενο από πρακτική εφαρμογή του, ενώ παράλληλα, καθηγητές και επαγγελματίες του κλάδου θα ετοιμάσουν διαδραστικές παρουσιάσεις και workshops. Έτσι, θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με την πρακτική διάσταση των θεωρητικών γνώσεων που έχουν αποκομίσει μέχρι τώρα, καθώς και να διευρύνουν το γνωστικό τους πεδίο.

Το Συνέδριο αποτελεί ένα έναυσμα για να γνωρίσουν οι φοιτητές τη Φαρμακευτική τους διάφορους τομείς της και να την αγαπήσουν ως επιστήμη. Με την κινητοποίηση των φοιτητών η φαρμακευτική κοινότητα μπορεί να ενισχυθεί από επαγγελματίες πλήρως καταρτισμένους και συνειδητοποιημένους, οι οποίοι θα προάγουν το κοινό καλό, έχοντας παράλληλα ουσιαστική επαφή με το αντικείμενο τους.

 

Η θεματολογία του 3ου Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ. αφορά κυρίως στους κλάδους της Φαρμακολογίας, της Φαρμακογνωσίας, της Φαρμακευτικής Χημείας, της Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, καθώς και της Βιοτεχνολογίας, της Φαρμακογονιδιωματικής, του Personalized Medicine, της Δημόσιας Υγείας, της Ανάπτυξης Σκευασμάτων και των Ορφανών Φαρμάκων.

 

Οι εγγραφές για την παρακολούθηση του Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ. ξεκίνησαν στις 28 Οκτωβρίου και οι δηλώσεις συμμετοχή γίνονται στο atp.pharm.auth.gr/pesffa2018

Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ και περιλαμβάνει το Συνεδριακό υλικό, ελαφρύ γεύμα και διαλείμματα καφέ.

 

* Το ATP είναι η εθελοντική ομάδα προπτυχιακών φοιτητών του τμήματος Φαρμακευτικής Α.Π.Θ., η οποία έχει ως στόχο την πραγματοποίηση δράσεων που σχετίζονται με τη Φαρμακευτική ως επιστήμη, αλλά και ως λειτούργημα. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα στοχεύει στη δραστηριοποίηση των φοιτητών στα επιστημονικά και κοινωνικά τους ενδιαφέροντα, αλλά και στη διαρκή ενημέρωσή τους για τα πιο σύγχρονα ιατρικά και φαρμακευτικά επιτεύγματα. Παράλληλα, το ΑΤΡ συμμετέχει σε προγράμματα ενημέρωσης του ευρύτερου πληθυσμού για θέματα υγιεινής, πρόληψης και θεραπείας, ενώ τέλος, στοχεύει στο να δημιουργήσει ένα δίκτυο με φοιτητές και αποφοίτους της Φαρμακευτικής και άλλων συγγενών σχολών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

  • Ιστοσελίδα του Συνεδρίου: atp.pharm.auth.gr/pesffa2018
  • Ιστοσελίδα της ομάδας: atp.pharm.auth.gr
  • Σελίδα της ομάδας στο Facebook: ATP-Aristotle Team of Pharmacy
  • E-mail: marialavda98@gmail.com