NEA

Ερρίκος Ντυνάν και ΚΕΕΛΠΝΟ φέρνουν ένταση στην Επιτροπή για την Υγεία

Ερρίκος Ντυνάν και ΚΕΕΛΠΝΟ φέρνουν ένταση στην Επιτροπή για την Υγεία

Της ...τιμωρίας και της ...παραπομπής έγινε χθες στην Επιτροπή για την Υγεία που ξεκίνησε την έκτακτη συνεδρίασή της λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Στο «κάδρο» εκτός από το Ερρίκος Ντυνάν μπήκε και το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ δεν έλειψαν τα σχόλια περί «γυψοσανίδων και μυστικών εγγράφων».

 

Τιμωρία των κ.κ. Ανδρέα Λοβέρδου και Άδωνι Γεωργιάδη ζήτησε ο κ. Σάκης Παπαδόπουλος, αναφέροντας ότι «καταλαβαίνουμε όλοι την κριτική για την ποιότητα του πορίσματος. Όμως δεν καταλαβαίνω να βγαίνει Γεωργιάδης να μιλά για γελοίο πόρισμα γελοίων ανθρώπων. Πρέπει να υπάρξει δήλωση καταδίκης». Στον αντίλογο, η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου θύμισε ότι  «όταν ο Πολάκης σε αυτή την αίθουσα με έβριζε και μου έλεγε ότι χρειάζομαι χάπια, δεν μίλησε κανείς σας».

Από την πλευρά του, ο κ. Γιάννης Θεοφύλακτος από το ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ποινικές διώξεις αναφέροντας ότι «ποινικές ευθύνες υπάρχουν και στο Ντυνάν και στο ΚΕΕΛΠΝΟ και θα βγουν. Περιμένετε! Η επόμενη εβδομάδα είναι κοντά». Ενώ ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς σχολιάζοντας τις προτάσεις της Επιτροπής είπε: «Δεν βρήκατε ποινικές ευθύνες και τώρα θέλετε να τους στείλετε στην επιτροπή δεοντολογίας».

Η υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ανοίγοντας την συζήτηση ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης πρότεινε «να πάρουμε το πουλμανάκι την Τετάρτη (σήμερα) και να επισκεφθούμε την κυρία Παπασπύρου προκειμένου να ενημερωθούμε για τα νέα έγγραφα που ανεβρέθηκαν σε υπόγειο του ΚΕΕΛΠΝΟ». Για να λάβει απάντηση από τον κ. Γιώργος Γεωργαντάς της ΝΔ ο οποίος εξέφρασε επιφυλάξεις για την επίσκεψη εξηγώντας ότι «η κυρία Παπασπύρου παραδέχθηκε ότι δεν έχουν αξιολογηθεί τα στοιχεία. Άρα τι θα μάθουμε; Θα μπορούσαμε να το αφήσουμε για αργότερα από την στιγμή που έχουμε χρόνο για την σύνταξη πορίσματος ΚΕΕΛΠΝΟ. Να μην συρόμαστε πίσω από επικοινωνιακά παιχνίδια. Είμαστε σε διαδικασία σύνταξης πορισμάτων. Να μας στείλει τι στοιχεία έχει η κυρία Παπασπύρου να τα αξιολογήσουμε και μετά να αποφασίσουμε αν αξίζει να διακόψουμε την σύνταξη πορίσματος για να αξιολογήσουμε τα στοιχεία. Να μην μπούμε σε επικοινωνιακά παιχνιδάκια αλλαγής ατζέντας επειδή το πόρισμα δεν σας βγήκε».

Η κυρία Αννέτα Καββαδία (ΣΥΡΙΖΑ) υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει «αγωνία» για τα νέα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα νέα δεδομένα. Υπήρξε κρυψώνα με γυψοσανίδα και κρυφά έγγραφα».

Προβληματισμό εξέφρασε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης λέγοντας «η κυρία Παπασπύρου είπε ότι θα πάρει 2 μήνες η αξιολόγηση των στοιχείων. Εμείς τι θα κάνουμε; Θα τους περιμένουμε; Όποιος θέλει να πάει στην Παπασπύρου ας πάει αλλά τι έχουμε να αποκομίσουμε;».

 

 

Μ.Τ.