NEA

Γ. Πατούλης: Πρόκληση ο Τουρισμός Υγείας για να αντιστρέψουμε το brain drain

Γ. Πατούλης: Πρόκληση ο Τουρισμός Υγείας για να αντιστρέψουμε το brain drain

Στα ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, στον τομέα του Τουρισμού Υγείας, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει πυλώνας ανάπτυξης, για την ελληνική οικονομία, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, της ΚΕΔΕ, του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών, ΕΛΙΤΟΥΡ, και του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο του 1ου  Ιατρικού Συμποσίου, για τον Ιατρικό Τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας παρουσία προσωπικοτήτων από τον ιατρικό, πολιτικό, διπλωματικό και επιχειρηματικό κόσμο.

 

«Ο Τουρισμός Υγείας της Ελλάδος αποτελεί πρόκληση για να αντιστρέψουμε το επώδυνο για την πατρίδα και το μέλλον των παιδιών μας brain drain. Αποτελεί όμως και όνειρο για τα εκατομμύρια των ταξιδιωτών που επισκέπτονται με ενθουσιασμό την Ελλάδα, αλλά και δική μας υποχρέωση, να τους προσφέρουμε την ευκαιρία να επιστρέψουν στη χώρα τους περισσότερο υγιείς», επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ στην ομιλία του. «Έχοντας ανακαλύψει την ουσία και την έννοια της φυσικής ευεξίας στους ιαματικούς φυσικούς μας πόρους. Το να μετατρέψουμε το brain drain σε brain gain, είναι για τον Τουρισμό Υγείας εξίσωση απλή αλλά πολυσήμαντη.

Η  επιτυχία έγκειται ακριβώς στη δεινότητα  των ελληνικού επιστημονικού κεφαλαίου των απανταχού γιατρών που στελεχώνουν τα μεγαλύτερα κέντρα και θεραπευτήρια της Ευρώπης, της Αμερικής, του Καναδά, και της Αυστραλίας».

 Ο κ. Πατούλης θύμισε, απευθυνόμενος στους Έλληνες επιστήμονες, ότι η Ελλάδα είναι η γενέτειρα  και η μήτρα της Ιατρικής του Κόσμου, «και είναι στα χέρια όλων μας το εγχείρημα», όπως είπε, «να χαρίσουμε στη χώρα εκ νέου την λάμψη που δικαιούται, αγγίζοντας με το αγαθό της Υγείας τα εκατομμύρια των Τουριστών της γης».

 Στη συνέχεια απονεμήθηκε στον κ. Πατούλη, τιμητική διάκριση για την προσφορά του στον Τουρισμό Υγείας, της Ελλάδας από την πρόεδρο της εταιρείας Med-Professionals κοινωνιολόγο, Ελένη Χόβρη. Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν επίσης σε Έλληνες ιατρούς και επιχειρήσεις από το χώρο της Υγείας που ξεχώρισαν για τις καινοτόμες ιατρικές υπηρεσίες τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΙΣΑ, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Γεν. Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γ. Τζιάλλας, ο Γεν. Γραμματέας υπουργείου Υγείας, Γ. Γιαννόπουλου, ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γ. Μουρμούρας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιαδης, ο εκδότης της Hellenic News of America, Π. Κοτρώτσιος, Δήμαρχοι, Πρέσβεις, εκπρόσωποι μεγάλων ξενοδοχείων της Ελλάδος και των Επιμελητηρίων της χώρας.