NEA

Ανάσα για τους γιατρούς τα αναδρομικά αλλά με υπέρογκες κρατήσεις

Ανάσα για τους γιατρούς τα αναδρομικά αλλά με υπέρογκες κρατήσεις

Με την τροπολογία που καθορίζει την πληρωμή των αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια να ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, πίνακας με υπολογισμό των ποσών για τους γιατρούς του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Χίου, τον οποίο απέστειλε στο ygeianet ο λογιστής του νοσοκομείου, δίνει μια πιο ρεαλιστική εικόνα για τα αναδρομικά που δικαιούνται οι νοσοκομειακοί γιατροί του συγκεκριμένου ιδρύματος. Μην ξεχνάμε ότι σε κάθε περιοχή και νοσοκομείο αλλάζουν τα νούμερα...

 

Τα αναδρομικά θα καταβληθούν σε όλους σε μια δόση μέχρι τα Χριστούγεννα. Αυτή τη διαβεβαίωση έκανε χθες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε ένστολους και λίγη ώρα αργότερα κατατέθηκε στη Βουλή η σχετική τροπολογία. Θα συζητηθεί στο πλαίσιο νομοσχεδίου για την αποκατάσταση πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Αττική και τους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου:

 

 

*Αυτός είναι ο πίνακας που απέστειλε στο Ygeianet ο κ. Νίκος Σαρηγιάννης και τον οποίο ευχαριστεί η συντακτική ομάδα του εν λόγω ιστότοπου των νοσοκομειακών γιατρών.

Όπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κάποιος, οι κρατήσεις είναι τόσο πολλές που, ενώ π.χ. σε έναν διευθυντή βγαίνουν 21.441,25 ευρώ, το καθαρό ποσό μετά φόρου είναι ...μετά βίας 12.864,75 ευρώ καθώς είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν κι άλλες κρατήσεις.

Αλλά ακόμα κι έτσι, πρόκειται για μια οικονομική «ανάσα» για τους νοσοκομειακούς γιατρούς που έχουν δει το εισόδημά τους να μειώνεται στο μισό!

Το νομοσχέδιο που έγινε τροπολογία

Με μεγάλη αγωνία περίμεναν την τροπολογία που ρυθμίζει την καταβολή των αναδρομικών σε νοσοκομειακούς γιατρούς μεταξύ ένστολων, πανεπιστημιακών και δικαστών. Η πληροφόρηση που είχαμε την περασμένη εβδομάδα είναι ότι θα κατατεθεί μέχρι αύριο Παρασκευή ολόκληρο νομοσχέδιο αλλά ο πρωθυπουργός έκανε την ανατροπή, κινήθηκε ακόμα πιο γρήγορα και σήμερα κατατίθεται η σχετική τροπολογία.

Όπως και να έχει, η ψήφιση της εν λόγω ρύθμισης όσο και η έκδοση των απαραίτητων Υπουργικών Αποφάσεων θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι -το αργότερο- τα τέλη Νοεμβρίου ώστε να προλάβουν τα λογιστήρια των νοσοκομείων να υπολογίσουν τα ποσά τα οποία αναλογούν σε κάθε γιατρό.

 

 

Μ.Τ.