NEA

Η σωστή διαχείριση των χρόνιων παθήσεων συμβάλλει στη μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας

Η σωστή διαχείριση των χρόνιων παθήσεων συμβάλλει στη μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας

Τη σημασία της διαχείριση των χρόνιων παθήσεων τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, στην Εκπαιδευτική Ημερίδα για το Σακχαρώδη Διαβήτη

Τη σημασία της πρόληψης και της αγωγής υγείας τόσο στη διατήρηση της υγείας του πληθυσμού όσο και στη σωστή διαχείριση των χρόνιων παθήσεων, τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο του χαιρετισμού του στην Εκπαιδευτική Ημερίδα, για το Σακχαρώδη Διαβήτη που διοργανώθηκε από το  Σύλλογο Νέων Ελλήνων Διαβητικών και πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον πρωτοπόρο γιατρό Χάρη Βασιλόπουλο που συνέβαλε καθοριστικά στην εκπαίδευση των ασθενών και στην καλή διαχείριση της πάθησής τους.

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στο υψηλό επιστημονικό επίπεδο των εξειδικευμένων ιατρών στη χώρα μας και στην ανάγκη να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών σε αυτούς.

«Η πρόσβαση όλων των ασθενών στους εξειδικευμένους γιατρούς που έχουν ανάγκη αποτελεί προϋπόθεση για ένα Σύστημα Υγείας που καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών. Ένα σύγχρονο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας διασφαλίζει τη σωστή διαχείριση των χρόνιων παθήσεων που έχει αποτέλεσμα τη μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας, καθώς και την εξοικονόμηση πόρων για το σύστημα υγείας», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ.