NEA

Σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση των υπολοίπων κοινών μετοχών του ΥΓΕΙΑ προχωρά η Hellenic Healthcare

Σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση των υπολοίπων κοινών μετοχών του ΥΓΕΙΑ προχωρά η Hellenic Healthcare

Σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση των υπολοίπων κοινών μετοχών του ΥΓΕΙΑ προχωρά η Hellenic Healthcare, θυγατρική της CVC Partners.

Συγκεκριμένα, η Hellenic Healthcare ανακοίνωσε την υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης προς όλους τους κατόχους κοινών ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου μετοχών ονομαστικής αξίας 0,41 ευρώ έκαστη, εκδόσεως της εταιρείας Διαγνωστικόν και Θεραπευτικόν Κέντρον Αθηνών «ΥΓΕΙΑ ΑΕ».

Σημειώνεται ότι το καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο του ΥΓΕΙΑ ανέρχεται σε 125.350.298,76 ευρώ και διαιρείται σε 305.732.436 μετοχές, οι οποίες διαπραγματεύονται στην κατηγορία κύριας αγοράς της Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Στις 9 Νοεμβρίου 2018, η Hellenic Healthcare απέκτησε από την MARFIN INVESTMENT GROUP ΑΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ και την MARFIN CAPITAL SA συνολικά 215.189.466 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 70,38% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου του ΥΓΕΙΑ.

Η δημόσια πρόταση αφορά στην απόκτηση του συνόλου των μετοχών, τις οποίες δεν κατείχε, ήτοι 90.542.970 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 29,62% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου του ΥΓΕΙΑ.

Η Hellenic Healthcare προσφέρει 0,95 σε μετρητά, για κάθε μετοχή της δημόσιας πρότασης.

Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του δικαιώματος εξαγοράς ή του δικαιώματος εξόδου, η Hellenic Healthcare θα ζητήσει τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων του ΥΓΕΙΑ με θέμα τη λήψη απόφασης για τη διαγραφή των μετοχών από το ΧΑ, σύμφωνα με το άρθρο 17, παράγραφος 5 του Νόμου 3371/2005, στην οποία η Hellenic Healthcare θα ψηφίσει υπέρ αυτής της διαγραφής.