NEA

Εξεταστική για την Υγεία: Περαιτέρω έρευνα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Εξεταστική για την Υγεία: Περαιτέρω έρευνα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Για οικονομική ζημιά του δημοσίου λόγω υπερκοστολόγησης διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων,  μιλά η πλειοψηφία και ζητά περαιτέρω έρευνα για τους κ.κ. Βορίδη και Σαλμά.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο 114 σελίδων κείμενο, ο κ. Βορίδης «ελέγχεται πρωτίστως για τον πλημμελή έως ανύπαρκτο έλεγχο της απόφασης του ΚΕΣΥ, την παράκαμψη και αγνόηση των αντιρρήσεων που του εξέφρασαν οι Διευθύνσεις του Υπουργείου Υγείας, την εν γένει έλλειψη διάθεσης περαιτέρω διερεύνησης του θέματος ώστε να προστατευθούν το δημόσιο σύστημα υγείας και τα δημόσια οικονομικά, καθώς και άγνοια ή υποβάθμιση κρίσιμων θεμάτων, όπως της διαφοράς των ιατρικών πράξεων από τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλεια». Ενώ για τον κ. Σαλμά ο οποίος δεν ήταν υπουργός εκείνη την περίοδο γράφει «Ο κ. Σαλμάς, αν και δεν ασκούσε δημόσια εξουσία κατά την επίμαχη περίοδο, ελέγχεται για μια προφανώς αντιδεοντολογική συμπεριφορά με σκοπό την προώθηση της μεθόδου της διαγνωστικής αρθροσκόπησης, ενώ η εν γένει δράση του φανερώνει όχι μόνο αδιαφορία για το γεγονός ότι εκμεταλλεύθηκε με σκοπό το οικονομικό όφελος μια καταφανώς υπερκοστολογημένη ιατρική πράξη, κάνοντας μάλιστα κατάχρηση στην εφαρμογή της, αλλά γεννά και βάσιμες υποψίες ενεργούς εμπλοκής του στην όλη διαδικασία κοστολόγησης της διαγνωστικής αρθροσκόπησης, εκμεταλλευόμενος κυρίως την κοινή κομματική ιδιότητα με τους επικεφαλής των γνωμοδοτικών φορέων (ΚΕΣΥ,ΙΣΑ κλπ) , τη πολύχρονη βουλευτική του ιδιότητα, αλλά και την προγενέστερη παρουσία του ως Αναπληρωτής Υπουργός στο Υπουργείο Υγείας».

Να σημειώσουμε ότι στο κείμενο δεν αναφέρεται εάν η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο έλεγχος να γίνει από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής ή από την δικαιοσύνη.