NEA

Ένα νέο Οικοσύστημα Καινοτομίας και Μάθησης ανοίγει από σήμερα τις πύλες του στην προσομοίωση και την on-line εκπαίδευση

Ένα νέο Οικοσύστημα Καινοτομίας και Μάθησης ανοίγει από σήμερα τις πύλες του στην προσομοίωση και την on-line εκπαίδευση

Το SOFMEDICA ISLE (Innovation Simulation & Learning Ecosystem) θα αποτελέσει, ξεκινώντας από σήμερα, 13 Νοεμβρίου, έναν κόμβο καινοτομίας στον τομέα της υγείας για τη χώρα μας και την περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης.

 Η SofMedica είναι μέλος ενός ομίλου εταιρειών υγειονομικής περίθαλψης με γνώμονα την εκπαίδευση, ο οποίος λειτουργεί από το 1994 στην Νοτιοανατολική Ευρώπη (Ρουμανία, Ελλάδα, Βουλγαρία & Κύπρος). Οι εταιρίες του Ομίλου παρέχουν σε χιλιάδες ασθενείς καινοτόμες ιατρικές τεχνολογίες, καθώς και εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες για ασθενείς με χρόνιες παθήσεις.

Ο Όμιλος απασχολεί περισσότερους από 100 επαγγελματίες στο χώρο της υγείας και συμμετέχει σε διάφορες πρωτοβουλίες, που στοχεύουν στη δημιουργία σημαντικών και βιώσιμων αλλαγών για ασθενείς στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

 Το ISLE θα αποτελέσει σημείο σύγκλισης των πιο πρωτοποριακών Τεχνολογιών και το βέλτιστο περιβάλλον για προσομοίωση και on-line εκπαίδευση. Ακολουθεί τη φιλοσοφία και την αποστολή της εταιρείας SofMedica, δηλαδή την παροχή των πλέον καινοτόμων ιατρικών τεχνολογιών στον πιο απομακρυσμένο ασθενή της Ν.Α. Ευρώπης, προσφέροντας και ενισχύοντας τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας με το πιο αξιόπιστο Οικοσύστημα Καινοτομίας και Μάθησης στην περιοχή μας.

 Το ISLE παρέχει στους επαγγελματίες υγείας την ευκαιρία να βρεθούν στο επίκεντρο καινοτόμων και προοδευτικών ιατρικών τεχνολογιών και να προσφέρουν στους ασθενείς ένα καλύτερο μέλλον.

 O κόμβος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των ιατρικών εξελίξεων που αναπτύσσονται ραγδαία, όπως, η Ρομποτική Χειρουργική, η Μαγνητική Πλοήγηση, Minimal Invasive Surgery κ.α.  Υπενθυμίζεται ότι η εισαγωγή προσομοιωτών έχει βοηθήσει και βελτιώσει τον τρόπο των χειρουργικών επεμβάσεων κατά τα τελευταία 10 χρόνια. Ο κόμβος προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία μάθησης, μέσω ειδικά σχεδιασμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων από την έμπειρη εκπαιδευτική ομάδα της SofMedica.

 Το Κέντρο διαθέτει όλα τα κατάλληλα ανθρώπινα και τεχνικά μέσα για να προσφέρει ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια προσομοίωσης ανάλογα με τις ανάγκες των εκπαιδευομένων. Η συνεργασία με άλλα διεθνή κέντρα κατάρτισης και νοσοκομεία καθιστά το ISLE έναν πραγματικό «σταθμό» για το οικοσύστημα υγείας στη χώρα μας.

 «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη δημιουργία του ISLE», δήλωσε σχετικά ο CEO του Ομίλου, Γεώργιος Σοφιανός. «Πρόκειται για μια τομή στον κλάδο της υγείας και αποτελεί για εμάς ένα όραμα να «προσφέρουμε» το κλειδί για την παροχή γνώσης, καθώς και την ευαισθητοποίηση πολλών ασθενών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη για θέματα ιατρικής τεχνολογίας.

Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε την πιο καινοτόμο τεχνολογία και γνώση στο χώρο της υγείας, ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των ασθενών».