NEA

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση δύο ταχυτήτων

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση δύο ταχυτήτων

Ίσως να υπάρχει κάποιος λόγος που ένας οικονομολόγος  Υγείας γνωρίζει, αλλά εγώ αγνοώ. Αν όμως δεν υπάρχει λόγος που να άπτεται της οικονομίας και του «νοικοκυρέματος», τότε θα πρέπει να παραδεχτούν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας πως είναι προφανές ότι «κυνηγούν» τους γιατρούς ελευθεροεπαγγελματίες!

 

 Καταρχάς διαβάστε το μήνυμα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση:

 

 

 

 

 

Δηλαδή αν ένας ασθενής κάπως ηλικιωμένος από την περιφέρεια που πήγε να δει τα παιδιά του και άδραξε την ευκαιρία να επισκεφτεί ένα γιατρό σε μεγάλο αστικό κέντρο, και ι στη συνέχεια αποφασίσε να εκτελέσει το παραπεμπτικό για τις εξετάσεις του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, όταν επιστρέψει σε αυτήν, μπορεί και να χάσει την προθεσμία! Και να χρειαστεί νέο παραπεμπτικό!

 

Ποιον εξυπηρετεί αυτό;

Αν αυτός ο άνθρωπος επισκεφτεί πάλι ιδιώτη, θα πληρώσει πάλι χρήματα για να εξεταστεί και να πάρει άλλο παραπεμπτικό! Αν πάει σε δημόσια δομή, θα απασχολήσει το σύστημα για μια περιττή επίσκεψη αφού είχε ήδη εξυπηρετηθεί από τον πρώτο γιατρό.

Και επίσης προκαλεί εντύπωση αυτός ο διαχωρισμός και τι εξυπηρετεί ακριβώς; Όσοι εξετάζονται σε ιδιώτες παρόχους χρειάζονται λιγότερο χρόνο και όσοι εξετάζονται σε δημόσιες δομές χρειάζονται περισσότερο; Προφανώς, λόγω φόρτου εργασίας και καθυστερήσεων στα ραντεβού. Ίσως αυτό εμμέσως πλην σαφώς διαφαίνεται πίσω από αυτή την απόφαση.

Το σίγουρο είναι ότι το σύστημα στο τέλος μπερδεύει αντί να εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους κάνοντας έναν διαχωρισμό χωρίς νόημα.