NEA

Διάκριση της Roche Hellas για την επένδυσή της στην καινοτομία στα Βραβεία Επιχειρηματικής Αριστείας Salus Index 2018

Διάκριση της Roche Hellas για την επένδυσή της στην καινοτομία στα Βραβεία Επιχειρηματικής Αριστείας Salus Index 2018

Για μια ακόμη χρονιά, η Roche Hellas διακρίθηκε στο πλαίσιο του θεσμού Salus Index Awards, αποσπώντας βραβείο αριστείας για την επένδυσή της στην καινοτομία, το οποίο παρέλαβε εκ μέρους της Roche Hellas η Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων της εταιρείας, Ξένια Καπόρη.

 

Η κα Καπόρη τόνισε ότι η καινοτομία αποτελεί θεμέλιο λίθο της δομής της Roche, με σκοπό την εξεύρεση νέων καινοτόμων λύσεων που καλύπτουν ανεκπλήρωτες ανάγκες και βοηθούν τους ασθενείς να ζουν περισσότερο και να ζουν καλύτερα. Παράλληλα, επεσήμανε ότι την ίδια κουλτούρα καινοτομίας εφαρμόζει με συνέπεια η Roche και στην Ελλάδα.

«Συμπληρώνοντας φέτος 40 χρόνια παρουσίας στη χώρα, στη Roche Hellas λειτουργούμε με στόχο να εξασφαλίσουμε στους έλληνες ασθενείς ανεμπόδιστη πρόσβαση στις θεραπείες μας. Η επένδυση της εταιρείας σε κλινικές μελέτες μόνο για το 2018 εκτιμάται ότι θα φθάσει στα 4,2 εκατ. ευρώ. Όλοι εμείς καθοδηγούμαστε καθημερινά από το σκοπό μας: Να κάνουμε τώρα αυτό που θα χρειαστούν οι ασθενείς στο μέλλον. Ο ασθενής είναι και θα παραμείνει στο επίκεντρο αυτού που κάνουμε και ο λόγος για τον οποίο δουλεύουμε καθημερινά», ανέφερε η κα Καπόρη.

 Τα βραβεία επιχειρηματικής αριστείας Salus Index απονέμονται σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του φαρμάκου, της υγείας και της ομορφιάς και διακρίνονται για τις υψηλές επιδόσεις τους σε θέματα κερδοφορίας, επενδύσεων, έρευνας και καινοτομίας, τόνωσης της απασχόλησης και κοινωνικής προσφοράς.

Αναλυτικότερα, οι διακρίσεις για το 2018 βασίστηκαν σε αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης και απονεμήθηκαν στις εταιρείες με α. την υψηλότερη κερδοφορία, β. τις περισσότερες προσλήψεις στο διάστημα 2016 – 2017, γ. τα σημαντικότερα ερευνητικά προγράμματα και σχέδια καινοτομίας, καθώς και τα σημαντικότερα επενδυτικά σχέδια.

Σημειώνεται ότι η Roche Hellas βραβεύεται για τέταρτη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο των Salus Index Awards.