NEA

Ερώτηση 15 βουλευτών της Ν.Δ. για την έξωση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες από το χώρο του Ελληνικού

Ερώτηση 15 βουλευτών της Ν.Δ. για την έξωση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες από το χώρο του Ελληνικού

Προς τον υπουργό Υγείας απευθύνουν ερώτηση 15 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την αμεριμνησία της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας που επιτρέπει, χωρίς προηγούμενη διευθέτηση, να γίνεται έξωση σε 2.000 άτομα πάσχοντες από ΠΣ και άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

 

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές της ΝΔ επισημαίνουν τα εξής:

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Τραγικά είναι τα όσα λαμβάνουν χώρα στο χώρο του Ελληνικού καθώς προβαίνετε σε έξωση 2.000 ατόμων με πολλαπλή σκλήρυνση και ατόμων που είναι στο φάσμα του αυτισμού, υποχρεώνοντας τα να εγκαταλείψουν τους χώρους λειτουργίας των συλλόγων τους και να βρεθούν στο δρόμο με μεγάλες συνέπειες για την αναπηρική τους κατάσταση.

Όπως μας καταγγέλλει ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και το Σωματείο Γονέων Παιδιών με Αυτισμό «ΝΙΚΗ»,  ο χώρος του Ελληνικού, όπου βρίσκονται από το 2007, εξυπηρετεί τουλάχιστον 2.000 άτομα καθώς και τις οικογένειές τους. Η αιφνιδιαστική αυτή έξωση από το χώρο τους έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση αλλά και μεγάλη αγωνία για το μέλλον τους.

 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δυο άλλοι κοινωνικοί φορείς που συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο έχουν κατοχυρώσει μέσω νομοθετικής ρύθμισης την παραμονή τους στον χώρο! Είναι καίριο το ερώτημα λοιπόν βάση ποιας λογικής έγινε αυτή η επιλεκτική διάκριση και για ποιο λόγο δεν έχετε φροντίσει ώστε και οι 4 φορείς που εδρεύουν στον χώρο του Ελληνικού να παραμείνουν στον χώρο τους και να συνεχίσουν την ομαλή λειτουργία τους.

Κε Υπουργέ είναι γνωστό σε όλους μας οι  πρακτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και τα Άτομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας στην καθημερινή τους μετακίνηση σε μια πόλη που είναι γι’ αυτούς ούτως η άλλως αφιλόξενη. Το να μην μπαίνετε καν στην λογική επίλυσής του προβλήματός τους και να δημιουργείτε και επιπλέον προβλήματα που αφορούν ακόμα και στην λειτουργία των συλλόγων φανερώνετε ξεκάθαρα το πραγματικό πρόσωπο της ανάλγητης πολιτική σας τοποθετώντας αυτούς τους ανθρώπους μόνιμα στο περιθώριο.

Για μια ακόμη φορά δυστυχώς καλούμαστε να απαιτήσουμε τα αυτονόητα: Tην αξιοπρεπή αντιμετώπιση αυτών των ανθρώπων από την Πολιτεία.

 

 

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

  1. Σε ποιες κινήσεις έχετε προβεί προκειμένου να εξασφαλιστεί η παραμονή του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και του Σωματείου Γονέων Παιδιών με Αυτισμό «ΝΙΚΗ» στο νέο χώρο  που έχει διαμορφωθεί στο Ελληνικό;

 

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

 

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΟΝΑΣ

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ                             

ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΤΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ ΜΙΣΕΛ

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ

ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΜΑΝΟΣ

ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΒΛΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ