NEA

Πεπαλαιωμένα μηχανήματα, στα μεγαλύτερα νοσοκομεία

Πεπαλαιωμένα μηχανήματα, στα μεγαλύτερα νοσοκομεία

Με χαλασμένα μηχανήματα, με ελλειπή συντήρηση αλλά και πολύ παλιά πλέον, αντιμετωπίζουν στα νοσοκομεία επείγοντα και σοβαρά περιστατικά. Η ζωή των πολιτών πολλές φορές βρίσκεται σε κίνδυνο καταγγέλουν από τη ΔΗΠΑΚ,

 

 

Όπως κατήγγειλαν χθες από το ΔΗΠΑΚ, τα Αιμοδυναμικά Εργαστήρια των δύο μεγάλων νοσοκομείων της πρωτεύουσας που εφημερεύουν ίδιες ημέρες, (Αττικό και Ευαγγελισμός), έχουν πεπαλαιωμένα μηχανήματα με χιλιάδες ώρες λειτουργίας που χαλούν συνέχεια στοιχίζοντας στο ΕΣΥ χιλιάδες ευρώ!

 

Τα αιμοδυναμικά εργαστήρια του Ευαγγελισμού και του Αττικού νοσοκομείου (που πάντα συνεφημερεύουν) δέχονται σε επείγουσα βάση τουλάχιστον 10 οξέα εμφράγματα μυοκαρδίου (Ο.Ε.Μ.) στις γενικές εφημερίες και μερικά ακόμα Ο.Ε.Μ. στις πρωινές ώρες. Δεν χρειάζονται επιχειρήματα να ειπωθούν ότι η αγγειοπλαστική στο Ο.Ε.Μ. έχει σώσει χιλιάδες ζωές!

Ταυτόχρονα όμως τα δύο αυτά νοσοκομεία σηκώνουν πολύ μεγάλο βάρος της Αττικής και των γύρω περιοχών. Εκτελούν χιλιάδες προγραμματισμένες στεφανιογραφίες ετησίως. Οι αγγειογράφοι είναι πεπαλαιωμένοι (15ετίας) με τεράστιο αριθμό εξετάσεων ο καθένας. Έχουν συχνές βλάβες και αφού είναι εκτός εγγύησης οι βλάβες πληρώνονται αδρά.

Διαβάστε τι καταγγέλλουν από το ΔΗΠΑΚ:

Ανταλλακτικά δύσκολα βρίσκονται (αναζητούνται σε όλη την Ευρώπη) και έρχονται με καθυστέρηση. Μέσα στο 2018 είχαν πολλαπλές βλάβες, πολλές μέρες αχρηστίας, ΑΚΟΜΑ και σε γενικές εφημερίες. Διακομίζονταν εμφράγματα από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να χάνεται ζωτικός χρόνος, αφού ο ασθενής πρέπει να μπει στο εργαστήριο τις πρώτες ώρες. Υπήρξε και θάνατος σε μια διακομιδή. Οι αγγειογράφοι είναι στο τέλος της ζωής τους.

Πότε θα αντικατασταθούν;

Στον Ευαγγελισμό: Υπάρχει νέο μηχάνημα εδώ και μήνες, δεν λειτουργεί ακόμα, οι ανάγκες είναι τεράστιες, απάντηση γιατί δεν λειτουργεί δεν παίρνουμε από τις Διοικήσεις και το Υπουργείο. Είναι άκρως αναγκαίος και 2ος αγγειογράφος  (που όπως μας λένε) ΘΑ έρθει,  και το προσωπικό ΘΑ  έρθει για να το λειτουργήσει.

Στο Αττικό: Μηδέν προοπτική για αντικατάσταση του γερασμένου αγγειογράφου. Μάλιστα στο Αττικό έγινε φιέστα προ ημερών για τα 15 χρόνια λειτουργίας του νοσοκομείου  και αμέσως μετά χάλασε ξανά ο αγγειογράφος που … τι σύμπτωση! Έχει μόνο…. 15 χρόνια εντατικής λειτουργίας.

Το υπουργείο τα αγνοεί προκλητικά! Ποντάρει στις δωρεές (όπως στον Ευαγγελισμό). Υπάρχει κόφτης κονδυλίων για τα νοσοκομεία που κάθε χρόνο μεγαλώνει (βλ. προϋπολογισμούς). Που το πάει η Κυβέρνηση;

Να παθαίνει ανακοπή ο ασθενής κατά τη διακομιδή του – όπως έγινε πρόσφατα – επειδή «χάλασε το μηχάνημα» και την ίδια ώρα να κάνει φιέστα και να κομπάζει για τις δωρεές που «εξασφάλισε» από τους φιλεύσπλαχνους εφοπλιστές ή από διάφορα «ιδρύματα»; Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν λειτουργεί κανένα από τα 2 εργαστήρια!!!

Δεν μένουμε αδρανείς. Καταγγέλλουμε – Αγωνιζόμαστε κάθε μέρα για άμεση επιχορήγηση των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας χωρίς επιχειρηματική δράση. Για άμεσο εξοπλισμό των νοσοκομείων με σύγχρονα μηχανήματα.

10 στεφανιογράφοι ολοκαίνουργοι κοστίζουν όσο ένα φτερό από ένα F16 που πλουσιοπάροχα αγοράζουν από τις ΗΠΑ για ΝΑΤΟΪΚΕΣ ανάγκες!

 

Μ.Τ.