NEA

Σταθερός στόχος η διαρκής βελτίωση της παρεχόμενης υγειονομικής περίθαλψης από τα στρατιωτικά νοσοκομεία

Σταθερός στόχος η διαρκής βελτίωση της παρεχόμενης υγειονομικής περίθαλψης από τα στρατιωτικά νοσοκομεία

«Η υγεία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους είναι ένας από τους τομείς προτεραιότητας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας», επισήμανε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Παναγιώτης Ρήγας κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. «Ο στόχος μας είναι σταθερός και αφορά τη διαρκή βελτίωση της παρεχόμενης υγειονομικής περίθαλψης, τόσο από τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, όσο και γενικότερα από το Υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων», πρόσθεσε.

Ο κ. Ρήγας, αφού περιηγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου παρατήρησε ότι «στον τομέα των υποδομών έχουν γίνει πολλά και σημαντικά έργα, όπως είναι οι ανακαινίσεις πολλών νοσηλευτικών μονάδων, η κατασκευή ξενώνων φιλοξενίας για τους συγγενείς των ασθενών και άλλα, τα οποία εξασφαλίζουν αφενός την ασφαλή και άνετη παραμονή των ασθενών και αφετέρου το βελτιωμένο εργασιακό περιβάλλον για το προσωπικό. Θεωρώ, λοιπόν, ότι το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, παρά τα προβλήματά του, είναι σε μια φάση όχι απλά σταθεροποίησης, αλλά επιτάχυνσης της αναβάθμισης του και βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχει στους δικαιούχους περίθαλψης. Παρέχει καινοτόμο ανθρωποκεντρική φροντίδα, ποιότητα, εκπαίδευση και έρευνα».

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας γνωστοποίησε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, στο πλαίσιο  της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας και της Περιφέρειας Αττικής. «Το ίδιο συμβαίνει, συνέχισε, και με τη διαδικασία προμήθειας των 2 γραμμικών επιταχυντών, μέσω της δωρεάς από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», είπε, προσθέτοντας ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού και επικουρικών ιατρών, για τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, για το  2019. 

Ο κ. Ρήγας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη «συνεργασία του Γενικού Επιτελείου Στρατού και του νοσοκομείου με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, για τη δημιουργία πολεμικών αποθεμάτων αίματος με τη χρήση της τεχνολογίας των κατεψυγμένων ερυθρών» και στη χρήση του «ραβδωτού κώδικα στη διακίνηση των υλικών», του γνωστού σε όλους μας Barcode, το οποίο χρησιμοποιείται ήδη στα Φαρμακευτικά Εργαστήρια της 441 Αποθήκης Βάσης Υγειονομικού Υλικού.

«Δεν μένουμε όμως εκεί. Εργαζόμαστε για την περαιτέρω αναβάθμιση των εν λόγω εργαστηρίων, με την κατασκευή νέου κτιρίου, στο οποίο θα παρασκευάζονται ενέσιμα προϊόντα, για την κάλυψη των αναγκών των στρατιωτικών νοσοκομείων. Ήδη, με την επικείμενη υπογραφή ειδικής προγραμματικής σύμβασης, έχουμε δρομολογήσει τη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, για τη χρηματοδότηση της μελέτης αυτού του έργου», είπε ο κ. Ρήγας.

«Αυτό το έργο», συνέχισε, «μπορεί να διασφαλιστεί με τη στήριξη και τη συνέχιση των καινοτόμων δράσεων, αλλά και με εξορθολογισμό των δαπανών και του συστήματος προμηθειών, σωστή αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων, οικονομία κλίμακας και οπωσδήποτε τη διαρκή και συνεχιζόμενη εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού. Όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν και επιτυγχάνονται μόνο μέσα σε ένα κλίμα διαφάνειας, συζήτησης και σεβασμού, αποσκοπούν δε στην προσφορά αξιόπιστης φροντίδας, με εξαιρετικά αποτελέσματα», κατέληξε.

Τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής 'Αμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, και ο υπαρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Νικόλαος Μανούρης.