ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Σχολικά φαρμακεία σε 22 δημοτικά σχολεία της Κεφαλονιάς

Σχολικά φαρμακεία σε 22 δημοτικά σχολεία της Κεφαλονιάς

Στηρίζοντας τους μικρούς και μεγάλους του νησιού, στο 2ο σταθμό προσφοράς της η RAFARM προσέφερε σχολικά φαρμακεία σε 22 δημοτικά σχολεία και υλικοτεχνικό εξοπλισμό σε τρεις μη κερδοσκοπικές μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων του Δήμου Κεφαλονιάς

 

 

Ειδικότερα, η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία RAFARM, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μικροί και Μεγάλοι», υποστηρίζοντας με πράξεις ουσίας την οικογένεια, τα παιδιά, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, την τοπική κοινωνία, πραγματοποίησε, την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, το δεύτερο σταθμό του προγράμματος στο δήμο Κεφαλονιάς, όπου παραδόθηκαν 22 σχολικά φαρμακεία για τα ισάριθμα δημοτικά σχολεία του νησιού, ενώ εξοπλισμός παραδόθηκε σε τρεις μη κερδοσκοπικές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, τον Οίκο Ευγηρίας Αργοστολίου, τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ληξουρίου και το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου.

 

Το πρόγραμμα «Μικροί και Μεγάλοι» έχει ήδη ταξιδέψει το Μάιο στη Λακωνία και έως το 2020, θα επισκεφθεί άλλες τρεις Περιφερειακές Ενότητες, τη Φθιώτιδα: την Άρτα και τις Σέρρες, προσφέροντας συνολικά 272 πλήρως εξοπλισμένα φαρμακεία Πρώτων Βοηθειών στα δημοτικά σχολεία και υλικοτεχνικό εξοπλισμό σε 10 μη κερδοσκοπικές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Το πρόγραμμα «Μικροί και Μεγάλοι» πραγματοποιείται με αποκλειστικό χορηγό τη RAFARM και έχει σχεδιαστεί από κοινού με τον Οργανισμό Άγονη Γραμμή Γόνιμη.

 

«Η συνάντησή μας με τους μικρούς και μεγάλους ανά την Ελλάδα συνεχίζεται και με μεγάλη χαρά επισκεφθήκαμε τον 2ο σταθμό μας, τον Δήμο Κεφαλλονιάς», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της RAFARM, Άρης Μητσόπουλος. «Με διακριτικότητα και ευαισθησία θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε σε όσους μας χρειάζονται, καλύπτοντας ανεκπλήρωτες ανάγκες και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, για τα επόμενα δύο χρόνια. Στόχος μας μέσω του προγράμματος «Μικροί και Μεγάλοι» είναι να σταθούμε δίπλα στο μέλλον και στην παράδοσή μας, τα παιδιά μας και τους γηραιότερους συνανθρώπους μας, συμβάλλοντας σε μια καλύτερη καθημερινότητα».

 

Ο πρόεδρος της Άγονης Γραμμής Γόνιμης, Στέφανος Νόλλας, σημείωσε ότι «Το πρόγραμμα «Μικροί και Μεγάλοι» προσφέρει ελπίδα σε πολλούς ανθρώπους σε όλη την χώρα. Είναι μια δράση προσφοράς και αλληλεγγύης και παράδειγμα προς μίμηση. Ως Οργανισμός που 12 χρόνια οργανώνουμε αντίστοιχα προγράμματα στήριξης και προσφοράς, εργαζόμαστε με την πίστη ότι τέτοιες πράξεις θα εμπνεύσουν και άλλους φορείς και εταιρείες ώστε σε βάθος χρόνου όλες οι τοπικές κοινωνίες, εκτός αστικών κέντρων, να τύχουν αντίστοιχης στήριξης».