NEA

Prix Galien Greece 2019: Ο Menelas Pangalos μεταξύ των τιμώμενων προσώπων της φετινής τελετής

Prix Galien Greece 2019: Ο Menelas Pangalos μεταξύ των τιμώμενων προσώπων της φετινής τελετής

Ο κορυφαίος Έλληνας ερευνητής της παγκόσμιας φαρμακευτικής βιομηχανίας, Dr. Menelas Pangalos, Vice President, Innovative Medicines & Early Development Biotech Unit, της AstraZeneca, θα αποτελέσει ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα κατά τη διάρκεια της 4ης Τελετής Απονομής των φαρμακευτικών βραβείων Prix Galien Greece, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 11 Απριλίου 2019, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

Τα Prix Galien Greece θα απονείμουν στον Dr. Menelas Pangalos τιμής ένεκεν το ερευνητικό βραβείο «Galien Scientific Research Award», αναδεικνύοντας την ηγετική φυσιογνωμία ενός εξέχοντα ερευνητή του απανταχού Ελληνισμού.

Τα βραβεία Prix Galien αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν παγκοσμίως εξαιρετικά φαρμακευτικά επιτεύγματα που οδηγούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, ή σώζουν ζωές, μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων σκευασμάτων και διαγνωστικών εργαλείων. Για αυτό το λόγο, χαρακτηρίζονται από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα εφάμιλλα των Βραβείων Νόμπελ και αποτελούν την υψηλότερη διάκριση στην φαρμακευτική έρευνα και ανάπτυξη.