NEA

Εγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Ιατρείο της Μητρόπολης Μυτιλήνης, «Γεώργιος Ασημακόπουλος»

Εγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Ιατρείο της Μητρόπολης Μυτιλήνης, «Γεώργιος Ασημακόπουλος»

Με στόχο την περίθαλψη κοινωνικά αδύνατων συνανθρώπων εγκαινιάστηκε σήμερα στη Μυτιλήνη το Κοινωνικό Ιατρείο της Μητρόπολης Μυτιλήνης «Γεώργιος Ασημακόπουλος». Στη μνήμη του Μυτιληνιού γιατρού ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή και ο οποίος με ιδιαίτερα εθελοντική διάθεση προσφοράς εμπνεύστηκε και υλοποίησε δεκάδες ιατρικές αποστολές στη λεσβιακή ύπαιθρο, εξετάζοντας εκατοντάδες κατοίκους των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων οικισμών του νησιού.

Παρών στα εγκαίνια του ιατρικού κέντρου ο γιος του αείμνηστου γιατρού Γιάννης Ασημακόπουλος που ευχαρίστησε εκ μέρους της οικογένειας για την τιμή στη μνήμη του πατέρα του. Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος αναφέρθηκε στα πολλά ταξίδια του Γιώργου Ασημακόπουλου που εξέταζε κατοίκους των χωριών από σπίτι σε σπίτι, κυριολεκτικά προλαβαίνοντας και σώζοντας ζωές.

Στη συμβολή στην προσπάθεια του Κοινωνικού Ιατρείου «Γεώργιος Ασημακόπουλος» αναφέρθηκε ο συνάδελφος του τιμώμενου, αγγειοχειρουργός Γεώργιος Κούστας που σημείωσε την πρωτοπόρο σε πανελλήνιο επίπεδο προσπάθεια της καταγραφής ιδιαίτερων ιατρικών περιστατικών που αντιμετωπίζονται στη Λέσβο και τα οποία θα περιθάλπονται από εθελοντικές ιατρικές ομάδες. Συμπλήρωσε δε ότι θα συνεχιστούν οι ιατρικές αποστολές στην ύπαιθρο που εμπνεύστηκε και υλοποιούσε ο Γιώργος Ασημακόπουλος, μέχρι και λίγο πριν φύγει από τη ζωή.