NEA

Στάση εργασίας για την απαράδεκτη «στάση» της πολιτείας

Στάση εργασίας για την απαράδεκτη «στάση» της πολιτείας

Στάση εργασίας μέχρι τις 11.00 το πρωί, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι, ειδικευόμενοι ιατροί της Α’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», διαμαρτυρόμενοι για την αδιανόητη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα παιδιατρικά νοσοκομεία, με τα «ξεχασμένα» παιδιά που παραμένουν εγκαταλελειμμένα. 

Αυτή τη στιγμή περισσότερα από 75 παιδιά βρίσκονται με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Παιδιά που είτε έχουν κακοποιηθεί από τις οικογένειές τους, είτε θα πρέπει να απομακρυνθούν από το οικείο περιβάλλον τους, παραμένουν για μήνες στο θάλαμο του νοσοκομείου μέχρι να βρεθεί λύση. Δυστυχώς όμως λόγω έλλειψης κατάλληλων δομών η πολιτεία επιλέγει να τα αφήνει απροστάτευτα στο ακατάλληλο περιβάλλον του νοσοκομείου.

«Τραυματισμένες» ψυχές που δέχονται ακόμη ένα χτύπημα από ένα αδιάφορο και ανήμπορο κράτος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Έτσι, μετά τη νοσηλεία τους μεταφέρονται και σε άλλες παιδιατρικές κλινικές, παραμένοντας εκεί για άγνωστο χρονικό διάστημα. Το πρόβλημα έχει γίνει ακόμη πιο σοβαρό με δεδομένο ότι υπάρχει αύξηση των περιστατικών βίας που καταγράφονται καθημερινά, τόσο απέναντι στα παιδιά όσο και μέσα στα νοσοκομεία που νοσηλεύονται, με αρκετές περιπτώσεις να επιβάλλουν και την επέμβαση της αστυνομίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα πριν από λίγες ημέρες όταν δύο αδέρφια που νοσηλεύονταν επιτέθηκαν κατά των νοσηλευτών αλλά και ένας γονέας εναντίων εργαζομένου, με την απειλή μαχαιριού.

Οι γιατροί που διαμαρτύρονται καλούν τη Διοίκηση του νοσοκομείου, τους Εισαγγελείς Ανηλίκων, τη Διοίκηση της 1ης Υ.ΠΕ. αλλά και τους αρμόδιους υπουργούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βρουν λύση γι’ αυτό το τεράστιο και απάνθρωπο θέμα που έχει δημιουργηθεί.