NEA

Άρωμα Χριστουγέννων στις Παιδογκολογικές Κλινικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Άρωμα Χριστουγέννων στις Παιδογκολογικές Κλινικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Η χαρά και η λάμψη των Χριστουγέννων πλημμύρισε και φέτος το Αμφιθέατρο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Ελπίδα – Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή που για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργάνωσε για τα νοσηλευόμενα παιδιά και τις οικογένειες τους η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ», με την ευγενική υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας Bristol-Myers Squibb.

 

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, οι μικροί ήρωες είχαν την ευκαιρία να ξεχάσουν για λίγο τη δύσκολη μάχη που δίνουν με τον καρκίνο και να χαρούν με την διαδραστική θεατρική παράσταση του Θεάτρου Ρετρό, να τραγουδήσουν τα κάλαντα, να πάρουν δώρα και να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα στολίδια.
Το εργαστήρι κατασκευής στολιδιών συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα, Σάββατο 8 Δεκεμβρίου.

 

Φέτος, η γιορτή μεταφέρθηκε και στη Θεσσαλονίκη, όπου στις 10 και 17 Δεκεμβρίου τα ξωτικά των Χριστουγέννων επισκέφτηκαν τους μικρούς ήρωες που νοσηλεύονται στις Παιδογκολογικές Κλινικές των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο, αντίστοιχα. Παιδιά και γονείς πέρασαν λίγες στιγμές χαράς με τον κλόουν και τους ταχυδακτυλουργούς, πήραν δώρα και γεύτηκαν χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.

 

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση και ανταμοιβή από τα χαρούμενα πρόσωπα αυτών των παιδιών που, έστω για λίγες στιγμές, ζουν μια ευχάριστη αλλαγή στην γκρίζα καθημερινότητα του νοσοκομείου και της ασθένειας τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, ότι αυτή η καθημερινότητα υπάρχει όλο το χρόνο, γι’ αυτό και το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ καλεί όποιον θέλει να έρθει μαζί μας και να χαρίσει λίγες στιγμές χαράς σε αυτά τα παιδιά όχι μόνο στις γιορτές, αλλά και κάθε μέρα», τόνισε η πρόεδρος της ΑΜΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ Μένια Κουκουγιάννη, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες της προς την Bristol-Myers Squibb, «γιατί για δεύτερη συνεχή χρονιά αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή της να είναι πάντα δίπλα στα παιδιά που νοσούν και στις οικογένειες τους».

 

Από την πλευρά της Bristol -Myers Squibb, η Ελισάβετ Προδρόμου, Γενική Δ/ντρια της εταιρείας στην Ελλάδα τόνισε : «H Bristol-Myers Squibb υποστηρίζει με τις ενέργειές της τους μικρούς αγωνιστές στη μάχη κατά του καρκίνου και δίνει το μήνυμά της για τη δέσμευσή της προς τους ογκολογικούς ασθενείς στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά».