NEA

ΤΟΜΥ: Δεν υπάρχει ακόμη προσωπικό αλλά υπάρχει καλή πρόθεση. . .

ΤΟΜΥ: Δεν υπάρχει ακόμη προσωπικό αλλά υπάρχει καλή πρόθεση. . .

 Προχωράει το πρόγραμμα δημιουργίας των 51 ΤΟΜΥ που είχε εξαγγελθεί από την κυβέρνηση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ολοκλήρωση των ΤΟΜΥ σε Κρήτη, Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα, όπου έχουν ήδη παραδοθεί κάποιες εγκαταστάσεις που λειτουργούν και κάποιες που είναι ακόμη χωρίς προσωπικό...

Από τις 25 ΤΟΜΥ που επρόκειτο να γίνουν στην Κρήτη, έχουν δημιουργηθεί ήδη οι 10, ενώ αναμένεται μέσα στον Ιανουάριο να παραδοθούν και άλλες σε πολλές περιοχές του νησιού. ΤΟ έργο στην Κρήτη ξεπερνά σε προϋπολογισμό τα 7 εκ. ευρώ.

Στην Πελοπόννησο τώρα, από τις 17 ΤΟΜΥ έχουν γίνει ήδη οι 7, ενώ αναμένεται να παραδοθούν άλλες 5, με τον προϋπολογισμό να φτάνει και να ξεπερνά τα 4,7 εκ. ευρώ.

Στην Στερεά Ελλάδα αντίστοιχα, από τις 9 προβλεπόμενες ΤΟΜΥ έχουν γίνει 5 και οι υπόλοιπες αναμένεται να δημιουργηθούν μέσα στο 2019, με προϋπολογισμό 2,5 εκ. ευρώ.

Για την λειτουργία των ΤΟΜΥ σε αυτές τις περιοχές θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις 512 περίπου επαγγελματιών υγείας με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διετούς διάρκειας, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει πρόβλεψη για παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων.

Ωστόσο μέχρι στιγμής ακόμη δεν έχουν καλυφθεί οι θέσεις, όπως είναι γνωστό, και η προσφορά παραμένει περιορισμένη, ενώ αρκετές ΤΟΜΥ λειτουργούν ήδη.