NEA

Αναμονή για τους δύο προέδρους ΕΟΠΥΥ και ΕΟΦ

Αναμονή για τους δύο προέδρους ΕΟΠΥΥ και ΕΟΦ

Οι πολιτικές εξελίξεις έφεραν «πίσω» δύο 24ωρα τη διαδικασία έγκρισης των δύο νέων προέδρων του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ από τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. 

 

Νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ θα είναι ο δρ Βασίλης Πλαγιανάκος, αναπληρωτής καθηγητής και επικεφαλής στο τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ενώ όπως είναι εδώ και εβδομάδες γνωστό, την θέση του νέου προέδρου του ΕΟΦ θα αναλάβει ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος, κτηνίατρος Ιωάννης Μαλέμης, ο οποίος από το 2009 ήταν επικεφαλής του τμήματος Αξιολόγησης Κτηνιατρικών Φαρμάκων και Ζωοτροφών στον ΕΟΦ.

Η θέση- καυτή πατάτα στον ΕΟΠΥΥ

Την «καυτή πατάτα» παίρνει σύντομα από τα χέρια του κ. Σωτήρη Μπερσίμη, ο οποίος παραιτήθηκε προ μηνών, ο δρ Βασίλης Πλαγιανάκος, μαθηματικός που από το 1998 μέχρι το 2005 εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα ως μηχανικός συστημάτων και δικτύων. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και βασικός μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εργαστήριο Υπολογιστικής Νοημοσύνης του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η προεδρία του ΕΟΦ

Η απερχόμενη πρόεδρος, δρ Κατερίνα Αντωνίου, είχε παραιτηθεί στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου επικαλούμενη οικογενειακούς λόγους. Από τότε, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνώριζαν ότι την θέση της θα αναλάβει ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού και επικεφαλής του τμήματος Αξιολόγησης Κτηνιατρικών Φαρμάκων και Ζωοτροφών, Ιωάννης Μαλέμης.

Η ακρόαση

Οι δύο νέοι πρόεδροι θα παρουσιαστούν την Πέμπτη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, σε ειδική ακρόαση μετά την οποία θα λάβουν και την τυπική έγκριση ανάληψη των καθηκόντων τους όπως είχε συμβεί προ ετών και με τους προκατόχους τους.

Να σημειώσουμε ότι τόσο ο κ. Μπερσίμης όσο και η κ. Αντωνίου θεωρούνται πετυχημένοι και οι παραιτήσεις, τους λίγους μήνες πριν από την ολοκλήρωση της θητείας αυτής της κυβέρνησης, θεωρείται απώλεια.

 

 

Μ.Τ.