Μανιτάρια γεμιστά

Recipe by devs_cx2clgyyCourse: ΟρεκτικάCuisine: ΙταλικήDifficulty: Εύκολο
Servings

2

servings
Prep time
Cooking time
Calories

629

kcal

Δοκιμάστε αυτά τα γεμιστά μανιτάρια που είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά

Υλικά

  • 10 μεγάλα μανιτάρια

  • χυμός ενός λεμονιού

  • 1 φλιτζανάκι λευκό κρασί

  • 1 κρεμμύδι

  • Σκόρδο σε σκόνη

  • 80 γρ. φέτα

  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Αφαιρείτε από τα μανιτάρια το κοτσάνι και περιχύστε τα με το λεμόνι.
  • Τρίψτε το κρεμμύδι στον τρίφτη. Στη συνέχεια θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πιρούνι.
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια στο λάδι και τα σβήνετε με το κρασί.
  •  Βγάλτε τα από τη φωτιά και προσθέστε τη θρυμματισμένα φέτα.
  • Ανακατέψτε καλά και γεμίστε τα μανιτάρια με το μείγμα. Ψήστε τα στο φούρνο για μισή ώρα.

Σημειώσεις

  • Διατροφική αξία:
    Ενέργεια (θερμίδες): 629 kcal
    Πρωτεΐνη: 21,01 g
    Λίπος: 51,83 g
    Υδατάνθρακες: 26.91 g
  • Τα οφέλη
    Τα μανιτάρια είναι μια σημαντική πηγή σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ιδιαίτερα θειαμίνη και ριβοφλαβίνη, που είναι σημαντικές για το νευρικό σύστημα
Share.
Exit mobile version