Μανιτάρια γεμιστά
Course: ΟρεκτικάCuisine: ΙταλικήDifficulty: ΕύκολοServings
2
servingsPrep time
Cooking time
Calories
629
kcalΔοκιμάστε αυτά τα γεμιστά μανιτάρια που είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά
Υλικά
10 μεγάλα μανιτάρια
χυμός ενός λεμονιού
1 φλιτζανάκι λευκό κρασί
1 κρεμμύδι
Σκόρδο σε σκόνη
80 γρ. φέτα
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Αφαιρείτε από τα μανιτάρια το κοτσάνι και περιχύστε τα με το λεμόνι.
- Τρίψτε το κρεμμύδι στον τρίφτη. Στη συνέχεια θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πιρούνι.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια στο λάδι και τα σβήνετε με το κρασί.
- Βγάλτε τα από τη φωτιά και προσθέστε τη θρυμματισμένα φέτα.
- Ανακατέψτε καλά και γεμίστε τα μανιτάρια με το μείγμα. Ψήστε τα στο φούρνο για μισή ώρα.
Σημειώσεις
- Διατροφική αξία:
Ενέργεια (θερμίδες): 629 kcal
Πρωτεΐνη: 21,01 g
Λίπος: 51,83 g
Υδατάνθρακες: 26.91 g - Τα οφέλη
Τα μανιτάρια είναι μια σημαντική πηγή σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ιδιαίτερα θειαμίνη και ριβοφλαβίνη, που είναι σημαντικές για το νευρικό σύστημα